Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Georges St-Pierre (36) won vorige maand de middengewicht titel en sindsdien is het onduidelijk of de Canadees zijn titel ook zal verdedigen. Luke Rockhold (33) heeft in ieder geval geen zin meer in alle verhalen en laat weten dat St-Pierre de divisie gewoon moet verlaten. In zijn ogen is Robert Whittaker (26) al een tijdje de echte UFC middengewicht kampioen.

Rockhold [16-3, UFC 6-2] heeft genoeg van alle vertragingen die de middengewicht divisie heeft opgelopen sinds hij zijn titel verloor tegen Michael Bisping. Er heerst flink wat onzekerheid of “GSP” zijn middengewicht titel ooit zal verdedigen en afgelopen zaterdag liet de Canadees weten dat hij met gezondheid problemen zit waar hij al voor zijn partij met Bisping last van ondervond.

“Ik begrijp nu de gezondheidsproblemen die ik had tijdens mijn laatste trainingskamp… ik hoopte dat mijn conditie zou verbeteren na het gevecht maar helaas werd het erger en moest ik direct naar het ziekenhuis voor een colonoscopie toen ik terug kwam van vakantie afgelopen woensdag. De diagnose is colitis en ik neem nu medicatie die hopelijk de symptomen zal kalmeren. Mijn gezondheid is mijn nummer 1 prioriteit op dit moment, ik ben nog steeds een heel gelukkig man, bedankt voor jullie steun!!!” 

Rockhold, voormalig Strikeforce – en UFC kampioen, gaat er niet vanuit dat St-Pierre zijn titel zal verdedigen en laat aan Ariel Helwani in The MMA Hour weten dat GSP de divisie beter kan verlaten.

“Hij zal tegen niemand van ons vechten. Hij is te klein. Gasten als ik zouden losgaan op Georges. Hij houdt het hier niet vol. Hij heeft zijn kans gehad, hij heeft zijn titel, goed voor hem. Loop nu maar weg en laat ons orde op zaken stellen.

“Ik heb genoeg van alle verhalen die ons meesleuren en ons in onzekerheid achterlaten.”

Ik wil niet op conclusies vooruitlopen, maar ik bedoel, het feit dat hij gewoon aangeeft dat hij niet wil vechten in deze divisie, strip hem van zijn titel, en ga veder. Ik heb genoeg van alle verhalen die ons meesleuren en ons in onzekerheid achterlaten. Zeg waar het op staat. Als je ziek bent, dan ben je ziek, maar het feit is dat je niet wil vechten in deze divisie.”

Mocht St-Pierre zijn titel wel verdedigen dan zal dat lachwekkend worden volgens Rockhold. Voor hem is Robert Whittaker de echte middengewicht kampioen.

“Als Georges wel blijft, dan zal het lachwekkend worden. Dan wil ik dat gevecht wel. Nu ben ik niet opzoek naar dat gevecht omdat het niet realistisch is. Georges zal niet tegen mij vechten, hij zal tegen niemand vechten. Whittaker is de echte kampioen. Hij is al een tijdje de echte kampioen. Dus maak dat officieel en dan kunnen we verdergaan.”

Foto: The Last Fight

De lange sleur van onzekerheid waarin de middengewicht divisie zich op dit moment begeeft is helemaal te danken aan Rockhold zelf. Hij verloor verrassend, door een lakse houding, van Michael Bisping die de partij op korte termijn aannam. Sindsdien verdedigde de Engelsman zijn titel tegen Dan Henderson waarna hij de titel verloor van St-Pierre op UFC 217. Rockhold heeft nog geen partij in de planning staan en won afgelopen september, na een onderbreking van ongeveer 1,5 jaar sinds zijn verloren titelgevecht, van David Branch.

Bekijk hier het hele segment van The MMA Hour met Luke Rockhold | 16.34m

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Eddie Alvarez

Eddie Alvarez is op zoek naar eerherstel tegen Dustin Poirier

Eddie Alvarez is op zoek naar eerherstel na zijn bittere nederlaag tegen Conor McGregor ...

Stipe Miocic vs Junior Dos Santos op UFC 211?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAFighting De geruchten rondom ...

Alvarez: ”Na 1,5 ronde heeft Conor McGregor niet meer het kaliber van een kampioen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Door zijn professionele carrière heen ...

Nate Diaz

Nate Diaz neemt het verrassend op voor Conor McGregor

Nate Diaz neemt het verrassend genoeg op voor zijn grote rivaal Conor McGregor.