Marlon Moraes
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

We zijn nog uren verwijderd van UFC Fresno en de UFC heeft opnieuw een poging gewaagd om de kaart met leuke gevechten te vullen. Natuurlijk kan het niet altijd raak zijn, na de epische kaarten en dito avonden van UFC 217 en 218.

Echter heeft UFC Fresno genoeg gevechten op de kaart staan om de avond dragelijk te maken. Neem nou het gevecht tussen Aljamain Sterling en Marlon Moraes. De twee bantamgewichten kunnen beiden met een goede overwinning een grote stap richting de absolute top op 135 pond zetten. Moraes vocht pas twee keer in de UFC, maar was in de organisatie World Series of Fighting (WSOF) ongeslagen kampioen op het bantamgewicht. ‘Magic’, zoals Moraes’ bijnaam luidt, beseft dat hij niet meer het alpha mannetje is. In WSOF ongenaakbaar, maar in de UFC ‘just one of the guys.’

 

Marlon Moraes

Edit: Yessel Hersh

Moraes heeft daar echter geen problemen mee en omarmt het feit dat de klim naar de top behoorlijk ruig kan worden. De teamgenoot van o.a Frankie Edgar en Eddie Alvarez sprak gisteren met MMA Junkie en uitte daar zijn verlangen om met werklust naar de top te klimmen:

“Ik wil een deel zijn van de UFC, en mezelf omhoog werken. Ik ben blij dat ik mijn weg naar boven kan werken. Wanneer dingen makkelijk gaan, stel je ze niet altijd op prijs. Ik wil ervoor werken. Als ik op een dag een ster wordt, dan ga ik zeggen dat ik een ster ben en dat ik ervoor gewerkt heb. Ik ben hier omdat ik het verdien.”

Zoals eerder vermeld was Moraes in WSOF ongeslagen, en nam een record van 11-0 mee naar de UFC. In zijn allereerste partij in de UFC kon de nul gelijk van het record worden gehaald. Raphael Assuncao was op UFC 212 ietsje sterker, maar de beslissing was allesbehalve overduidelijk. Er waren genoeg mensen die vonden dat Moraes aan het langste eind had getrokken. In zijn volgende partij kwam hij aan de andere kant van een discutabele beslissing terecht. John Dodson was op UFC Norfolk zijn tegenstander, en opnieuw moest de jury er aan te pas komen. Dit keer kreeg Moraes een beslissing in zijn voordeel.

 

Marlon Moraes

Foto: MMA Today

Moraes wist dat het niveau in de UFC een stuk hoger zou zijn. ‘Magic’ sprak ook hierover:

“Ik wist dat het moeilijk ging worden. De UFC is de moeilijkste competitie ter wereld in mixed martial arts. Ik was in WSOF, en had daar een aantal moeilijke gevechten, maar dat was niet de UFC. In de UFC heb je de beste vechters. Ik heb nu twee gevechten achter de rug, en tweemaal was de tegenstand taai. 

Ik wist dat het zo zou zijn. Ik kende de UFC, en als je met iemand de kooi inklimt, weet je niet wie er gaat winnen. Je moet jezelf goed voorbereiden. Je moet keihard trainen en presteren. Toen ik tegen Assuncao vocht, was het een gelijk opgaand gevecht, en hij won. Met Dodson was het ook close, maar toen won ik. Nu ben ik weer klaar, en op zaterdag ben ik er vrijwel zeker van dat ik een geweldige prestatie ga neerzetten.”

 

 

Het is een snelle omkeer geweest voor Marlon Moraes. Immers was UFC Norfolk amper een maand geleden. Moraes reageerde snel toen bleek dat de originele tegenstander van Aljamain Sterling geblesseerd was geraakt. ‘Magic‘ had eigenlijk ook stiekem zijn pijlen gericht op Jimmie Rivera, die door de blessure van Dominick Cruz ook ineens zonder tegenstander zat. Voor de vechter die vanuit Toms River, New Jersey vecht, was het geen probleem om op korte termijn in te stappen:

“Ik was fit. Ik moet eerlijk zijn, het is altijd mijn droom geweest om in de UFC te vechten door de mogelijkheid om snel weer in te stappen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je kan vaker dan drie keer per jaar vechten, en zelfs meer dan vijf als je dat kan. Toen die mogelijkheid kwam, nam ik natuurlijk het gevecht aan. 

Ik ben gezond. Ik heb onlangs gevochten, maar ben in uitstekende vorm. Ik blijf gewoon doen waar ik van hou. Ik blijf sparren. Zaterdag zou ik eigenlijk in de gym gaan sparren, maar nu ben ik hier. Ik ga vechten.”

 

Natuurlijk heeft Moraes zijn aankomende tegenstander bekeken. Aljamain Sterling is een gevaarlijke vechter die zeker niet onderschat moet worden. Moraes erkent dat:

“Hij is op elk gebied goed. Hij is overal gevaarlijk, specifiek op de grond, en bij het worstelen. Staand is hij erg sneaky. Het is nou eenmaal de UFC, en wat kan je verwachten van je tegenstander? Het beste van het beste. 

Het is voor ons allebei een moeilijk gevecht. Diegene die optimaal kan profiteren van andermans fout, diegene gaat de partij winnen.”

 

 

Moraes wil als conclusie nog even opnieuw herhalen dat hij zichzelf naar boven wil werken, ook als het inhoudt dat hij alleen maar moeilijke gevechten krijgt:

“Ik wil geen makkelijke gevechten. Ik wil tegen de beste vechten. Ik wil op mijn record hebben dat ik tegen die en die heb gevochten. Dat ik tegen alle jongens uit de top tien heb gevochten. Dat is wat ik wil. Ik wil een show weggeven, en tegen iedereen vechten. 

Op een dag zal ik de mogelijkheid krijgen om voor de titel te vechten. Maar nu ben ik mijn weg naar de top van de UFC aan het werken.”

Begint de tocht naar de top met een overwinning op ‘Aljo‘?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Speelt overlijden van Joao Carvalho mee in situatie Conor McGregor?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor McGregor stond cageside bij ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Paul Felder ziet zijn tegenstander voor UFC 218 veranderen van Al Iaquinta naar Charles Oliveira ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met onder andere Demetrious Johnson, Tony Ferguson, ...

Alistair Overeem: ”Joe Rogan zette me voor het blok.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alistair ‘The Reem’ Overeem mocht ...