Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin/ MMA Fighting

Michael Bisping (38) verloor binnen drie weken van Georges St-Pierre (36) op UFC 217 en van Kelvin Gastelum (26) op UFC Fight Night 122. Terugkijkend in zijn podcast Believe You Me realiseert The Count” zich dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt om tegen Gastelum te vechten in Shanghai. Zijn ego drong hem ertoe om zijn verlies gelijk om te buigen naar een overwinning.

Bisping verloor begin november zijn titel aan St-Pierre [26-2 UFC 21-2]  en stapte eind november gelijk weer de Octagon in met Gastelum [14-3-1, UFC 9-3-1]. De UFC kreeg veel kritiek uit de MMA-wereld dat ze Bisping, 3 weken nadat hij buitenbewustzijn raakte tijdens zijn verloren titelgevecht, weer lieten vechten. The Count” verteld in zijn podcast dat hij het gevecht aannam door zijn grote ego.

Foto: USA Today / Michael Bisping vs. Georges St-Pierre op UFC 217 / 4 november 2017

“Het viel niet mijn kant op zoals iedereen heeft gezien. Ik voelde me goed toen ik het gevecht inging, echt waar. Terugkijkend, was ik overtraind, emotioneel en fysiek vermoeid? Ja, dat was ik. Maar het probleem met een grote f*cking ego…en gedachtes dat je nog steeds iedereen kunt verslaan…ook al wist ik dat allemaal…dan dacht ik nog steeds dat ik Kelvin Gastelum kon verslaan. Niet om hem tekort te doen. Hij raakte mij met een mooie linkerhoek die mij neerhaalde. God zegenen hem.”

De Engelsman realiseert zich dat het een grote gok was en achteraf gezien ook dat het de verkeerde was, maar hij heeft er geen spijt van.

“Dit gevecht probeerde ik een excorcisme uit te voeren op de demonen die in mij zaten en wilde ik zo snel mogelijk weer aan de winnende kant zitten. Zoals ik al zei, het was een grote gok en om veel redenen de verkeerde, maar ik heb er geen spijt van. Als je nu naar het groter plaatje kijkt, dan kan ik zeggen dat het de verkeerde keuze was, maar op dat moment voelde het goed, dus ik heb er geen spijt van.

“het was een grote gok en om veel redenen de verkeerde, maar ik heb er geen spijt van.”

Na het gevecht met GSP, toen ik akkoord ging met het gevecht tegen Kelvin Gastelum, toen dacht ik…’Nou, ik heb gewoon een weekje vrij gehad, maar ik ben nog steeds fit, dus laten we er gelijk weer voorgaan.’… en toen heb ik een week lang gespard. Dat is het enige wat ik heb gedaan voor Kelvin, southpaws, vijf rondes, vijf dagen lang, en toen ben ik naar China gevlogen en was ik klaar. Emotioneel, fysiek en mentaal was ik op.”

Voor Bisping betekent dit vooralsnog het einde van zijn carrière en daar heeft hij vrede mij. “The Count” gaat er wel vanuit dat hij nog één keer de Octagon in zal stappen.”

“Ik heb er vrede mee, ik ben 38 jaar oud en ik heb een vrouw en kinderen. Ik heb andere dingen in mijn leven waar ik me op wil focussen. Zal ik nog één gevecht doen? Ja, waarschijnlijk wel. Maar deze fase in mijn leven is nu klaar en daar heb ik vrede mee. Je kunt niet eeuwig blijven vechten. Ik was een kampioen, niemand blijft voor altijd kampioen, dus ik ben daar trots op.”

Foto: Youtube / Michael Bisping vs. Kelvin Gastelum op UFC Fight Night 122 / 25 november 2017

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (4)

You May Also Like

EPIC Hangout #035: UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Francis Ngannou is op zoek naar een titelgevecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic ...

Glover Teixeira op zoek naar de knock-out in zijn aankomende partij.

Kan Glover Teixeira zich zaterdag weer oprichten door Misha Cirkunov te verslaan?

Preview: Alles wat je moet weten over UFC Fight Night: Hendricks vs. Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht nemen de welterweights ...