Michelle Waterson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

We hoeven niet lang meer te wachten tot we op onze wenken worden bediend. Vanavond staat UFC 218 op het programma, en de organisatie heeft weer zijn uiterste best gedaan om de kaart te vullen met spetterende gevechten. Over de gevechten op de main card is veelal alles al gezegd. Het gevecht tussen Tecia Torres en Michelle Waterson zal de main card gaan openen. De partij valt een beetje in het niet, en krijgt niet erg veel aandacht door de drie enorme gevechten die later op de avond plaats gaan vinden. Toch is het onderonsje tussen Waterson en Torres belangrijk voor de respectievelijke divisie van beide dames. De strogewicht divisie is nu weer wagenwijd open door de recentelijke titelverovering van Rose Namajunas op Joanna Jedrzejczyk.

Gisteren werd eveneens bekend dat Jessica Andrade en Karolina Kowalkiewicz binnenkort tegen elkaar gaan vechten. De partij zal plaats gaan vinden op 24 februari in de stad Orlando. Waarschijnlijk betekent deze aankondiging dat Joanna Jedrzejczyk onmiddellijk een rematch met Rose Namajunas krijgt. Of kunnen Waterson en Torres daar een stokje voor steken?

Het is al een tijdje geleden dat Waterson in de octagon te bewonderen was. Haar laatste partij was tegen Rose Namajunas, en kon op het conto van ‘Thug Rose’ worden bijgeschreven. ‘The Karate Hottie‘ werd aardig in elkaar geslagen door de huidige strogewicht kampioene, en haalde het einde van de partij niet. Namajunas stopte Waterson met een verwurging in de tweede ronde. Daarna bleef het even stil rond de voormalige Invicta atoomgewicht kampioene.

 

 

Nu is ‘The Karate Hottie‘ terug, en kan ze zich weer oprichten door af te rekenen met Tecia Torres. Waterson sprak gisteren op de media dag met Ariel Helwani van MMA Fighting en verklaarde waarom ze even van het toneel verdween:

“Het gebeurde gewoon. Er waren nogal wat dingen die ik buiten het vechten om deed. Ik wilde er zeker van zijn dat ik een goed trainingskamp kon afwerken. Ik vond het na mijn verliespartij belangrijk om even terug naar mijn roots te gaan door gewoon te trainen. Ik moest het trainen en de beleving als martial artist weer leuk gaan vinden. Ik moest mezelf er even aan herinneren waarom ik het doe, en dat is om elke dag beter te worden. En dat heb ik nu gedaan. Elke keer dat ik nu naar de gym ga, is omdat ik het leuk vind, en ik het fijn vind om meer te leren.”

De UFC ziet het duidelijk zitten in de kleine Amerikaanse, en dat was ook duidelijk te merken in de promotie. Waterson kreeg een aantal maanden geleden een eigen mediadag, en is nu bijvoorbeeld ook te zien in een show van MTV. Ze was ook te zien in de documentaire ‘Fight Mom‘, waar zij op de voet werd gevolgd.

 

 

Ondanks dat ze de steun van de UFC in de rug heeft, is Waterson niet van plan om te haasten. Een titelshot zit er volgens haar voorlopig nog niet in, ook als ze indrukwekkend af kan rekenen met ‘The Tiny Tornado‘.

“Ik wil gewoon stap voor stap omhoog klimmen. Ik wil geen dingen overhaasten die niet bedoeld zijn om te overhaasten.”

Waterson heeft net als Torres een geschiedenis met nieuwe kampioen Rose Namajunas. Tegenstander Torres heeft een veel omvangrijkere historie met ‘Thug Rose‘, maar Waterson wist toch wat dingen op te pikken.

“De grootste les die ik leerde is denk ik dat ik niet moet twijfelen. Toen ik tegen Rose vocht nam ik een grote sprong als het gaat om de kwaliteit van mijn tegenstander. Ik weet dat ik op dat niveau thuishoor. Ik leerde dat op dit niveau dat het niet per se uitmaakt wie de betere vechter is, maar wie er de eerste fout maakt. En dat leerde ik op de harde manier.”

 

 

We kunnen een partij verwachten waarin beide dames aan elkaar gewaagd zullen zijn. Vanwege de achtergronden van beide dames zal er ook veel trapwerk te zien zijn. Zowel Torres als Waterson zijn zeer bedreven in karate. Wie trekt er vanavond aan het langste eind?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Chris Weidman

Chris Weidman: “Ik denk dat ik te sterk voor Mousasi ga zijn.”

Chris Weidman bruist voor UFC 210 van het zelfvertrouwen. Heeft zijn gevoel het bij ...

Travis Browne: ”Edmond Tarverdyan is nog steeds mijn coach.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Travis ‘Hapa’ ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

De guest fighters van UFC Rotterdam zijn bekend!

Ook aanwezig bij UFC Rotterdam? Zie hier de vechters die te gast zijn tijdens ...