Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Etzel Espinosa

Voormalig UFC lichtgewicht kampioen Rafael Dos Anjos (33) hoop via Robbie Lawler (30) een confrontatie met weltergewicht kampioen Tyron Woodley (35) op te eisen. Volgens Dana White krijgt de winnaar van het main event in Winnipeg een titelshot. Dos Anjos heeft als doel om als eerste Braziliaan een twee-divisie kampioen te worden.

Dos Anjos [27-9, UFC 16-7] maakte in juni van dit jaar de overstap naar de weltergewicht divisie en zal fysiek gezien kleiner zijn dan Lawler [28-11-1, UFC 9-2]. In gesprek met MMAjunkie laat “RDA” weten dat iedereen beter kan zijn dan hem, maar op fight night zal hij de betere zijn.

“Hij is de grotere persoon en zal ook op fight night de grotere persoon zijn. Ik voel dat al deze gasten [weltergewicht divisie] beter kunnen zijn dan ik, maar op fight night ben ik beter dan hun. Als je op de weegschaal stapt en 170 pond haalt, dan gaan we vechten, dat is zo duidelijk als het maar zijn kan.”

De Braziliaan geeft aan dat hij voelt dat Lawler op de weg naar beneden is, en hijzelf is op de weg omhoog. Zijn doel is om een twee-divisie kampioen te worden.

“Ik weet dat hij wat extra meters op de teller [lichaam] heeft staan. Ik ben net omhoog gegaan, ik ben nog vers en nieuw in de divisie. Ik ben niet omlaag aan het rennen, ik voel dat dit mijn moment is. Ik voel dat ik bergopwaarts ga en Robbie gaat bergafwaarts.

“Ik voel dat ik bergopwaarts ga en Robbie gaat bergafwaarts.”

Hij is niet het type persoon die komt voor wat extra tijd in de Octagon. Hij komt alleen om het gevecht te finishen. Mijn doel is om voor de titel te vechten. Mijn doel is om een twee-divisie kampioen te worden. Alle doelen die ik in mijn leven heb gezet, heb ik bereikt. Ik weet zeker dat dit mij ook gaat lukken.”

Dos Anjos gaat er vanuit dat Lawler voor een snelle finish wil gaan. Ook geeft hij aan dat hij extra alert moet zijn  zodra “Ruthless” moe wordt, want zijn kracht zal niet vergaan.

“Ik geloof dat hij mij snel wil finishen, maar dat zal niet gebeuren. Ik denk dat hoe langer het gevecht duurt, hoe beter dat zal zijn voor mij. Gezien hij Cerrone ook snel wilde finishen, zal hij dat bij mij denk ik ook proberen. Maar ik zal mijn spel spelen, loop vooruit, voer mijn gameplan uit en zal niet te gehaast zijn. Ik weet dat ik 25 minuten heb en hij is een gevaarlijke gast.

Zijn tempo zal langzaam verminderen maar zijn kracht blijft. Hij is nog steeds sterk als hij vermoeid is, dus ik moet extra alert zijn om niet verrast te worden. Ik zal de clinch aangaan als dat moet of zal hem neerhalen als dat moet. Het zal lastig zijn omdat tegen iemand zoals hem te doen, maar ik moet me aan mijn strategie houden. Ik zal mijn snelheid en voetenwerk gebruiken om mijn stoten te laten landen.”

Tijdens een pers conferentie voor UFC 217 liet UFC-president Dana White noteren dat de winnaar van Lawler vs. Dos Anjos een titelshot krijgt. Echter, zijn er andere geruchten gaande in de wandelgangen. De doorgaans goed geïnformeerde MMA-journaliste Farah Hannoun laat via Twitter weten dat er gesprekken zijn over Woodley vs. Covington verwikkelt met het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter.

“Dus blijkbaar wordt er gediscussieerd over een mogelijkheid om Tyron Woodley & Colby Covington het volgende seizoen van TUF te laten coachen. Nadenkend over het feit dat Woodley ieder moment geopereerd zal worden, zal het qua tijdlijn logisch klinken. Colby is de 3e gerankte weltergewicht & de over en weer zal leuk zijn.”

Dos Anjos blijft echter vertrouwen houden, als één van de weinige de laatste tijd, dat White’s woorden nagevolgd zullen worden.

“Ik geloof in wat hij eerst heeft gezegd, wat Dana eerst heeft gezegd. Natuurlijk heb ik dat plaatje in mijn hoofd, vechten voor de titel, winnen van de titel. Ik ben nog steeds competitief omdat ik aan de titel denk. Ik denk na over het kampioen zijn. Op het moment dat ik niet meer geloof dat ik het kan, dan stop ik. Dan ga ik met pensioen. Maar voor nu geloof ik dat ik het kan. Ik geloof in Dana en wat Dana eerst heeft gezegd.”

Dos Anjos is met twee overwinningen nog altijd ongeslagen als weltergewicht in de UFC. Zowel Tarec Saffiedine als Neil Magny moesten hun meerdere kennen in de voormalig UFC lichtgewicht kampioen. Zal het “RDA” lukken om de eerste Braziliaans twee-divisie kampioen te worden?

UFC on FOX 26 Lawler vs. Dos Anjos, 16 december 2017, MTS Center, Winnipeg, Canada

Main Card | 02.00u op Fox Sports 2
Robbie Lawler vs. Rafael dos Anjos
Ricardo Lamas vs. Josh Emmett
Santiago Ponzinibbio vs. Mike Perry
Glover Teixeira vs. Misha Cirkunov

Preliminary Card
Jan Blachowicz vs. Jared Cannonier
Julian Marquez vs. Darren Stewart
Chad Laprise vs. Galore Bofando
John Makdessi vs. Abel Trujillo
Alessio di Chirico vs. Oluwale Bamgbose

Early Preliminary Card
Jordan Mein vs. Erick Silva
Nordine Taleb vs. Danny Roberts

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (1)

You May Also Like

Who's Next ?!? UFC 199: Rockhold vs. Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

EPIC Hangout #037: UFC Fight Night: Johnson vs Bader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Dillashaw: ''Cruz vs Garbrandt is lachwekkend voor de sport.''

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voormalig UFC bantamweight kampioen TJ ...