Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto van: Sherdog

Naast de bekende namen in de hoofdpartij van UFC on Fox 26 in Winnipeg, Canada, staat er ook een spectaculair affiche in de lichtgewicht divisie op het programma. Abel Trujillo (15-7 MMA, 6-3 UFC) zal het in Canada opnemen tegen John Makdessi (14-6 MMA, 7-6 UFC). Een gevecht wat al drie jaar op de planning staat. In 2015 stond dit gevecht al op het programma voor UFC 186, echter moest Trujillo zich toen geblesseerd terugtrekken. Drie jaar later is het gevecht dus opnieuw geboekt en lijkt het gevecht er echt te gaan komen nu beide vechters zich succesvol hebben ingewogen.

Foto van: Yessel Hersh

Trujillo leek aan een mooie winreeks bezig te zijn door drie achtereenvolgende partijen te winnen. Echt verloor ‘Killa’ in februari van dit jaar van James Vick. Aan Trujillo dus de zaak om, met een winst op Makdessi, terug te keren in de zogeheten ‘wincolumn’. Toen dit gevecht aangekondigd werd was Trujillo direct vol vertrouwen en liet dit in november duidelijk merken aan MMAJunkie:

‘ Het is een gevecht wat ik wilde en ik kijk er naar uit. Luister, het is een weggeef partij en het wordt rampzalig voor hem. Eerste ronde. Luister naar mij, ik ga hem in elkaar slaan. Als hij de eerste ronde weet te overleven, wat ik niet zie gebeuren, dan beëindig ik de partij in de tweede ronde.’

 

 

‘Hij houdt ervan om druk te zetten. Hij komt graag naar voren. Maar als ik één ding weet is dat hij er niet van houdt om onder druk gezet te worden. Hij houdt er niet van om gepest te worden. Hij houdt ervan om de pester te zijn. Ik ga er gewoon voor en verander dat plan heel snel zodra de bel klinkt.’  

Makdessi heeft zijn laatste partij door middel van knock-out verloren van Lando Vannata. Het is dus de vraag wat voor een impact dit heeft op het vertrouwen van Makdessi. Toen hier tijdens de persdag van afgelopen donderdag naar gevraagd werd zei Trujillo het volgende tegen MMAJunkie:

‘Het is interessant. Het is 50-50. Of hij is wat voorzichtig, of hij gaat echt op zoek naar wraak. Dat is aan hem en alleen hij weet dat. Ik weet dat de beste versie van mij op komt dagen, dat is alles wat ik over mijzelf kan zeggen. Het wordt een gevecht wat beëindigd wordt in de eerste ronde. Ik weet dat hij een kwetsbaar gezicht heeft. We zullen zien wat hij gaat brengen, maar ik weet wat ik breng.’

In de lichtgewicht divisie zijn er veel vechters die dicht bij elkaar liggen voor wat betreft de kwaliteiten. Er is dan ook aan Trujillo gevraagd hoe hij zijn positie in de huidige lichtgewicht divisie ziet. Trujillo zei hier het volgende over:

‘Ik heb nog steeds genoeg om te ontwikkelen, zeker voor mijzelf. Ik bekijk het per gevecht en ik moet eerst hem (Makdessi) uit het plaatje halen. En dan ga ik hogerop de rankings. Ik moet deze overwinning behalen voor mijzelf.’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 220 Countdown Miocic vs. Ngannou

De big boys are in town! Stipe Miocic zal zijn titel verdedigen tegen Francis ...

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov beschimpt McGregor: “Ik geef geen ruk om hem.”

Het is niet vreemd dat Khabib Nurmagomedov het nieuws op dit moment domineert. Het ...

Maak kennis met: Invicta Featherweight kampioen Cris “Cyborg”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heb je het over vrouwen ...