Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cris Cyborg zal haar titel voor het eerst verdedigen en Holly Holm kan de eerste vrouwelijke twee-divisie kampioen worden. In de co-main event keert Khabib Nurmagomedov na lange tijd weer terug en neemt hij het op tegen Edson Barboza. In deze editie van UFC Countdown worden Cyborg, Holm, Nurmagomedov en Barboza onder de loep genomen.

Cris Cyborg (32) is een oud Strikeforce – en Invicta FC vedergewicht kampioen en de huidige UFC vedergewicht kampioen. De Braziliaanse won de titel in een gevecht met Invicta FC bantamgewicht kampioen Tonya Evinger. Ze wordt gezien als de beste vrouwelijke MMA-vechter die de wereld te bieden heeft. In 2007 verloor ze haar debuut partij maar daarna won ze al haar partijen. Eén daarvan werd omgezet naar een no-contest wegens een positieve test op steroïde. Lange tijd werd er gespeculeerd tussen een super fight met de toenmalige UFC-kampioene Ronda Rousey maar het bleef altijd bij geruchten. Nu zal ze haar titel verdedigen tegen de vrouw die Rousey wist te onttronen, Holly Holm. Cyborg heeft een MMA-record van 18-1-1 [UFC 3-0].

Holly Holm (36) is een voormalig UFC bantamgewicht kampioen en zal voor de tweede keer in 2017 vechten voor de UFC vedergewicht titel. In februari van dit jaargang verloor ze op UFC 208 tegen onze Nederlandse Germaine de Randamie via een unanimous decision. “The Preacher’s Daughter” verloor haar titel aan Miesha Tate en wist ook haar daaropvolgende partij tegen Valentina Shevchenko niet te winnen. Afgelopen juni wist ze in Singapore via Bethe Correia weer aan de winnende kant te komen. Holm is een meervoudig wereldkampioen boksen en heeft een MMA-record van 11-3 [UFC 4-3].

Credits: Yessel Hersh | Volg hem op Instagram voor meer awesome MMA-creaties.

Khabib Nurmagomedov (29) stapte vorig jaar november voor het laatst in de Octagon. Daarin versloeg hij vrij dominant Michael Johnson via een submission. In maart van dit jaar stond een langverwachte confrontatie met Tony Ferguson op het programma tijdens UFC 209. De heren stonden gepland om te strijden voor de UFC interim lichtgewicht titel, maar voor de derde keer moest de partij noodgedwongen gecanceld worden. Het lichaam van “The Eagle” kon de weightcut niet aan in wat daarna door het leven ging als Tiramisu-gate. Nurmagomedov is nog steeds ongeslagen en heeft een MMA-record van 24-0 [UFC 8-0].

Edson Barboza (31) is een oud Renaisssance MMA – en Ring of Combat lichtgewicht kampioen en maakte in 2010 zijn debuut voor de UFC. “Junior” staat bekend om zijn harde trappen en wist zesmaal een Fight of the Night bonus te bemachtigen. De Braziliaan versloeg onder andere Danny Castillo, Paul Felder, Anthony Pettis en Gilbert Melendez. Barboza won zijn laatste drie partijen en heeft een MMA-record van 19-4 [UFC 13-4].

UFC 219 Cyborg vs. Holm, 30 december 2017, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

Main Card | 04.00u op Fox Sports 2 (NL) / 04.00u op Fox Sports 4 (US)
Cris Cyborg vs. Holly Holm | UFC vedergewicht titelgevecht
Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza
Jimmie Rivera vs. ? | John Lineker is geblesseerd uitgevallen
Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza
Carlos Condit vs. Neil Magny

Preliminary Card
Khalil Rountree vs. Michal Oleksiejczuk
Dan Hooker vs. Marc Diakiese
Myles Jury vs. Rick Glenn
Louis Smolka vs. Matheus vs. Nicolau

Early Preliminary Card
Tim Elliot vs. Mark de La Rosa
Marvin Vettori vs. Omari Akhmedov

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 194 Aldo vs. McGregor PPV Recap : Langzaam opgang komende PPV kent een spectaculair einde.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  MAASTRICHT – Afgelopen nacht was ...

Tony Ferguson slaat Khabib Nurmagomedov gevecht voor UFC 219 af

Khabib Nurmagomedov laat via Twitter weten dat hij een partij met Tony Ferguson aangeboden ...

Who’s Next ?!? UFC Fight Night 85: Hunt vs. Mir

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

UFC 210 Embedded: Vlog Series – Aflevering 2

Aflevering 2 van UFC 210 Embedded staat ook al klaar! Ga jij UFC 210: ...