Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Per Haljestam / USA Today Sports

Darren Till (25) bestormde afgelopen jaar de MMA-wereld en werd zelfs uitgeroepen tot de UFC doorbraak vechter van het jaar. De Liverpudlian staat momenteel op de 7e plek in de weltergewicht rankings en verwacht aan het eind van het jaar de kampioen te zijn.

Foto: Zuffa LLC | Donald Cerrone vs. Darren Till op UFC Gdansk

Till [16-0-1, UFC 4-0-1] wist afgelopen jaar in Gdansk, Polen, de hele MMA-wereld tot zich te laten richten. Binnen één ronde rekende “The Gorilla” af met de immens populaire Donald Cerrone waarna iedereen aan boord stapte van de hype train uit Liverpool. In gesprek met Boxingnews24 laat hij weten dat die mensen gelijk hebben.

“De laatst maanden is het echt op gang gekomen. Heel 2016 was ik afwezig wegens een blessure maar overduidelijk kwam ik vorig jaar terug waar ik twee goede overwinningen had voordat ik Donald Cerrone versloeg in de eerste ronde. Mensen beginnen te denken dat ik de volgende grote naam zal worden en dat hebben ze niet fout.”

Na zijn indrukwekkende overwinning op “Cowboy” heeft Till wat tijd voor zichzelf genomen maar inmiddels is hij weer begonnen met trainen. Daarnaast teast hij dat er iets groots bezig is achter de schermen.

“Rond Kerst heb ik wat dagen vrij genomen om te chillen, veel te eten en heb wat gefeest hier en daar. Inmiddels ben ik weer begonnen met trainen dus dit wordt weer een jaar vol met hard werk. Aan het eind van het jaar ben ik de kampioen. Vorig jaar was geweldig maar 2018 wordt groots. We werken al aan iets groots achter de schermen.”

“2018 zal het jaar worden van de eerste Scouse kampioen.”

Stephen Thompson bezit momenteel de nummer 1 uitdagers positie maar wegens een gelijkspel en een saaie tweede partij met Tyron Woodley lijkt hij niet de eerste keus te zijn van de UFC. Till liet eerder al weten dat hij graag zal vechten tegen “Wonderboy” maar daar wilde Stephens vader niks van weten. De Engelsman laat weten dat hij in een luxe positie zit en dat hij rustig zijn tegenstander kan uitkiezen.

“Dat gevecht vind ik zeer interessant. Hij is de nummer 1 uitdager dus als ik hem versla dan krijg ik automatisch een titelgevecht aan het eind van het jaar, dus we zien wel wat er gebeurd. Ik heb de grootste naamwaarde in de weltergewicht divisie op het moment dus ik kan rustig achteruit zitten en kiezen tegen wie ik wil vechten.”

Darren Till werd door de fans als UFC doorbraak vechter van het jaar gekozen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (5)

 • Mike Smit
  Mike Smit

  Till💪💪💪💪

 • Jelle Kunst
  Jelle Kunst

  Nick Groot Kevin Schipper Raoul Lucas Christiaan Dolk Roy Stroomer

 • Danny van Berkel
  Danny van Berkel

  2 saaie partijen van Wonderboy tegen Woodley? Eerste partij was volgens mij erg goed toch