Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Linn/MMA Fighting

Emil Meek (29) heeft pas één gevecht achter de rug in de UFC maar is nu al een graag geziene gast. De altijd goedlachse en vrolijke “Valhalla” kan een flinke stap maken via een overwinning over Kamaru Usman (29) op UFC St. Louis. De Noor geeft aan dat hij geniet van de underdog positie.

In gesprek met MMA junkie laat Meek [9-2-0-1, UFC 1-0] weten dat hij zich niets van Usman’s [11-1, UFC 6-0] woorden aantrekt. De Nigeriaan liet weten dat Meek niet zijn eerste keus was maar dat hij niet te lang stil wilde staan. “The Nigerian Nightmare” stapte het liefst de Octagon in met Colby Covington in St. Louis.

“Hij is een intelligent persoon, denk ik. Dat wil ik niet toegeven maar dat is hij waarschijnlijk wel. Hij probeert zich waarschijnlijk zo te positioneren dat hij na dit gevecht zo’n gevecht kan krijgen.

Als hij voorbij mij kijkt dan werkt dat in mijn voordeel. Ik verwacht het niet, ik verwacht een goede Kamaru Usman. Ik verwacht dat hij zich net zo goed voorbereidt op mij dan dat hij doet voor andere. Dus het boeit me niet wat hij zegt.”

“Valhalla” is niet naar St. Louis gekomen om tevreden te zijn met alleen een goede prestatie. De Noor is gekomen om te winnen en de beste prestatie uit zijn leven neer te zetten.

“Ik ben hier niet gekomen om te verliezen. Ik ben hier niet om een goede partij te vechten en vervolgens tevreden te zijn. Ik ben hier gekomen om te winnen en om de beste prestatie uit mijn leven neer te zetten. Daar ben ik goed genoeg voor, dat heb ik eerder gedaan, en ik heb keer op keer gepresteerd.”

Foto: Tom Sczcerbowski/ USA Today | Meek’s debuut vs. Jordan Mein op UFC 206

Het trainingskamp verliep goed voor Meek en zijn Noorse mede-Vikings. “Valhalla” laat weten dat ze trainen bij Xtreme Couture waar hij onder andere traint met UFC lichtgewicht Kevin Lee.

“Het voelt heel goed. Het is leuk. Zoals ik eerder al zei, het is één van die partijen waarvoor ik graag in de ochtend opsta om f*cking hard te trainen tot ik erbij neerval. Ik doe alles wat er door mijn hoofd heen gaat, ik wil niet dat er iets schade kan aanrichten [aan mijn voorbereiding].

Ik heb een stel Noorse f*cking gekke, f*cking Vikings meegenomen en we hebben het naar ons zin. We trainen hard bij Xtreme Couture met een paar van de gasten daar. Kevin Lee heeft me veel geholpen met het worstelen, dus het gaat heel goed. ”

Meek bevindt zich in de underdog positie, een positie waarin hij graag wil zitten.

“De volgende gast waartegen ik vecht zal ook hoger gerankt staan dan ik, dus dan ben ik waarschijnlijk ook de underdog. Ik ben graag de underdog. De twee partijen waarin ik de favoriet was, verloor ik. Ik sta er graag voor open om niet de favoriet te zijn.”

Meek wist de Venator weltergewicht titel te bemachtigen voordat hij in december 2016 zijn debuut maakte in de UFC. De Noor stond oorspronkelijk gepland om Nordine Taleb te treffen in Stockholm, Zweden, afgelopen mei op UFC Fight Night 109, maar moest zich middels een blessure afmelden. Het blessureleed is dan ook de oorzaak dat hij één jaar na zijn debuut pas weer de Octagon instapt.

Meek’s sponsor Betsafe verzorgt een eigen ‘Embedded’ voor de Noor tijdens UFC St. Louis fightweek.

UFC Fight Night 124 Stephens vs. Choi, 14 januari 2018, Scottrade Center, St. Louis, Amerika

Main Card |04.00 op Fox Sports 6
Jeremy Stephens vs. Doo Ho Choi
Paige VanZant vs. Jessica Rose-Clark
Kamaru Usman vs. Emil Meek
Darren Elkins vs. Michael Johnson

Preliminary Card
James Krause vs. Alex White
Matt Frevola vs. Marco Polo Reyes
Talita Bernardo vs. Irene Aldana
Kyung Ho Kang vs. Guido Cannetti

Early Preliminary Card
Kalindra Faria vs. Jessica Eye
Danielle Taylor vs. JJ Aldrich
Mike Santiago vs. Mads Burnell

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC Fight Night 103 Free Fight: Yair Rodriguez vs. Charles Rosa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  BJ ‘The Prodigy’ Penn zal ...

EPIC Hangout #046: UFC Fight Night Rothwell vs. Dos Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Fight Announcements Recap Week 20 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Zoals elke week ...

Cage Warriors: The Return

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We hebben er bijna 1,5 ...