Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Vaughn Ridley/ Getty Images

Dana White zorgde voor flink wat verwarring tijdens de UFC persconferentie voorafgaand de ceremoniële weigh-ins van UFC 220. Max Holloway (26), Frankie Edgar (36), Tony Ferguson (33) en Khabib Nurmagomedov (29) vergezelde de UFC-president op het podium. White kondigde aan dat Ferguson vs. Nurmagomedov voor de onbetwiste titel is maar weigerde daarna antwoord te geven of Conor McGregor (29) gestript is. 

UFC persconferentie: Max Holloway, Tony Ferguson, Dana White, Khabib Nurmagomedov en Frankie Edgar

Eerder deze week kondigde de UFC aan dat Ferguson [23-3, UFC 13-1] vs Nurmagomedov [25-0, UFC 9-0] het main event zullen verzorgen van UFC 223 in Brooklyn, New York, Amerika. De hamvraag die de aankondiging met zich meebracht was; Is McGregor [21-3, UFC 9-1] gestipt van zijn UFC lichtgewicht titel?

Een vraag die gelijk gesteld werd door MMA junkie.

White:“Daar heb ik geen update over. De winnaar van dit gevecht [Ferguson vs. Nurmagomedov] zal de kampioen zijn”
MMA junkie: “Dus voor dat gevecht plaatsvindt zal Conor gestript worden?”
White: “Dat zien we nog wel. Als je zo ongelooflijk veel geld verdient zoals hij deed, wie weet of hij dan ook echt terugkomt? En op dit moment zegt Conor…’Misschien ben ik terug in augustus of misschien ben ik terug in september.’…Nou, dat is dan bijna twee jaar. Dat is niet eerlijk naar de rest van de divisie. De divisie moet doorgaan.”
MMA junkie: “Zal dit Conor’s sterren status beschadigen door zolang inactief te zijn?”
White:“ Ik denk dat Conor McGregor niet alleen één van de grootste sterren is binnen Mixed Martial Arts, maar ook één van de grootste sterren van alle sporten op aarde. Ik denk dat dit gevecht [Ferguson vs. Nurmagomedov] al geweldig is, maar na dit gevecht als Conor wel besluit om terug te komen, dat gevecht zal echt mega groot worden.”

Momenteel hebben we dus in ieder geval antwoord gekregen dat de winnaar van het main event op UFC 223 de nieuwe onbetwiste UFC lichtgewicht kampioen is van de organisatie. Maar is Conor nu wel gestript of niet? Een vraag die voor pijnlijke en gênante situaties zorgde op de UFC persconferentie. MMA Fighting’s Ariel Helwani besloot om de zaak nogmaals te bespreken om meer duidelijkheid te scheppen. Alleen zoals een echte president dat kan wist White de vraag te omzeilen, een echte pesident zoals Donald Trump.

Helwani: “Is er een reden waarom je niet wil zeggen of Conor McGregor gestipt is of niet?”
White:“Nee daar is geen reden voor.”
Helwani:“Dus is hij gestipt van de titel, ja of nee?”
White:“Heb ik gezegd dat hij gestript is van de titel?”
Helwani: “Nee.”
White: “Volgende vraag aub.”
Helwani: “Maar dit gevecht is voor de onbetwiste titel dus dat klinkt niet logisch. Er is een reden waarom je dat niet wil zeggen, dus waarom wil je dat niet zeggen?”
White: “Heeft iemand anders nog een vraag?”

Na de persconferentie was White wel bereidt om duidelijk te zeggen wat op dit moment de status is van Conor McGregor.

De nieuwe hamvraag is nu: Waarom wordt McGregor niet gelijk gestript van zijn titel? Wil de UFC zich alvast indekken voor als Ferguson vs. Nurmagomedov voor de vierde keer gecanceld zal worden? De MMA-wereld verblijft alsnog in verwarring achter omtrent de lichtgewicht divisie. Echter, is één ding duidelijk. Laat het maar snel 7 april worden want dan kunnen we in ieder geval zeker zeggen dat er een nieuwe UFC onbetwiste lichtgewicht kampioen is.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (2)

 • Ismail Pamuk
  Ismail Pamuk

  Dat doen ze zodat als Conor terug keert hij dan tegen Khabib of Tony gelijk zal vechten

 • Redouan Dh
  Redouan Dh

  Dus maw khabib/tony is voor de interim. Dit is onrespectvol en schandalig dat White zomaar in hun bijzijn zit te liegen.

You May Also Like

Cody Garbrandt: “Met een knockout over TJ heb ik de hele divisie uitgewist.”

Cody Garbrandt zit alleen in Dillashaw nog een uitdaging in de bantamgewicht divisie. Daarna ...

EPIC Hangout #032: EPIC MMA Awards 2015

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Dana White over toekomst Brock Lesnar en CM Punk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Brock Lesnar is onlangs een ...