Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Gian Villante (32) kijkt terug op een slecht 2017, met twee verliespartijen, en hoopt tegen Francimar Barroso (37) een nieuwe weg in te slaan. Ondanks zijn negatieve UFC-record is Villante ervan overtuigd dat hij de UFC lichtzwaargewicht kampioen zal zijn in de toekomst, maar dan moet hij eerst wat knockouts op zijn naam zetten.

Villante [15-9, UFC 5-6] verloor vorig jaar van Maurício Rua en Patrick Cummins maar had in beide partijen de mogelijkheid om het gevecht te beëindigen. In gesprek met MMA junkie laat Villante weten dat hij zijn tegenstanders niet alleen moet verwonden maar ook moet finishen.

“Ik heb een paar lastige [partijen] gehad man, partijen waar mijn tegenstanders gewond waren maar ik het niet finishte. Dat is iets wat ik denk ik moet verbeteren. Ik zei het al na mijn partij met Shogun, hij was gewond maar ik finishte het niet. Hetzelfde geldt voor het gevecht met Cummins, hij was drie à vier keer gewond maar ik finishte het gevecht niet.

Het gaat om het feit dat wanneer ik deze gast [Barroso] verwond, dan moet ik het ook finishen. Het gaat niet om OF ik hem verwond maar WANNEER ik hem verwond, en dan MOET ik hem finishen. Dat moet deze keer gewoon lukken.”

Foto: Alex Trautwig | vs. Corey Anderson op UFC on FOX 15 | Fight of the Night

Villante heeft met een record van 5-6 een negatief UFC-record. Toch vindt de sparringspartner, van voormalig UFC-kampioen Chris Weidman, dat hij genoeg talent heeft en ziet hij zichzelf als de UFC lichtgewicht kampioen in de toekomst.

“Ik denk dat ik het talent heb. Mensen hebben het zeker gezien dat ik het talent en de skills heb om ver te komen in deze divisie. Ik ben een slechte matchup voor iedereen en ik kan iedereen knockout slaan. Ze kunnen mij niet neerhalen en mij eruit worstelen. Ik kan veel schade aanrichten in deze divisie, maar ik moet eerst maar wat overwinningen boeken en dan zien we wel hoe het gaat.

Ik voorzie mezelf als de kampioen op een dag, maar het is een kwestie van de juiste partijen krijgen en winnen.”

 

Villante gaat ervan uit dat Barroso [19-6, UFC 4-3] het gevecht naar de grond wil halen en ziet de Braziliaan als een krachtige gast met een goede rechter. De New Yorker geeft echter aan dat hij ook hard slaat en dat hij voor de knockout gaat.

“Hij is iemand die het tempo omlaag wil halen, me tegen de kooi duwen en me proberen neer de grond te krijgen. Hij heeft een goede rechter hand, krachtige gast, net zoals iedereen. Als je zo groot bent als ons, al deze grote jongens, dan is iedereen krachtig en een redelijke worstelaar. In de UFC is iedereen goed. Er zijn geen makkelijke gevechten. Maar dit is een gevecht die te winnen is voor mij, en stilistisch vind ik het een leuk gevecht.”

“Ik zou het graag snel willen afhandelen, zolang het maar een knockout is, dan maakt het me niet uit wanneer het komt.”

“Hoe dan ook, ik sla hard. Ik moet het alleen laten zien. Wat hij ook denkt, het zal nog steeds gebeuren. Ik moet de knockout hebben. Ik zou het graag snel willen afhandelen, zolang het maar een knockout is, dan maakt het me niet uit wanneer het komt.”

UFC 220 Miocic vs. Ngannou, 20 januari 2018, TD Garden, Boston, Amerika

Main Card | 04.00u op Fox Sports 2 (NL) / 04.00u op Fox Sports 4 (US)
Stipe Miocic vs. Francis Ngannou | UFC zwaargewicht titelgevecht
Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir | UFC lichtzwaargewicht titelgevecht
Calvin Kattar vs. Shane Burgos
Gian Villante vs. Francimar Barroso
Thomas Almeida vs. Rob Font

Preliminary Card
Kyle Bochniak vs. Brandon Davis
Abdul Razak Alhassan vs. Sabah Homasi
Dustin Ortiz vs. Alexandre Pantoja
Dan Ige vs. Julio Acre

Early Preliminary Card
Enrique Barzola vs. Matt Bessette
Islam Makhachev vs. Gleison Tibau

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Maak kennis met: Invicta Flyweight kampioen Barb Honchak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een divisie die tot ...

Jose Aldo heroverweegt zijn beslissing over pensioen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De voormalig UFC featherweight kampioen ...

Dana White: ”Andrade krijgt zeker een titelgevecht met Jedrzejczyk.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Weekly Jessica ‘Bate ...

UFC 211 Free Fight: Jessica Andrade vs. Joanne Calderwood

Jessica Andrade hoopt de eerste Braziliaanse UFC-strogewicht kampioen te worden op UFC 211 waar ...