Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Lin / MMA Fighting

Het is een aantal maanden rustig geweest rondom Gunnar Nelson (29). De IJslander heeft er zelf voor gekozen om het na zijn laatste partij wat rustiger aan te doen om zijn hersens de kans te geven om te herstellen. Nu kijkt “Gunni” weer vooruit en hoopt hij Darren Till (25) te treffen in London.

Nelson [16-3-1, UFC 7-3] stapte afgelopen juli in Glasgow, Schotland, voor het laatst in de Octagon. Daar werd hij verrast door een verwoestende knockout, mede door slecht zicht via een dubbele eyepoke, van Santiago Ponzinibbio in de eerste ronde. Aan ESPN-journalist Brett Okamoto liet Nelson weten dat hij zijn hersens goed wilde laten herstellen van de knockout.

Foto: YouTube | de dubbele eyepoke van Santiago Ponzinibbio iets voordat Nelson knockout geslagen werd.

“Hoe je het ook wendt of keert ik ging knockout. Ik wilde mijn hersens en mijn lichaam daarvan laten herstellen. Ik zie veel gasten er gelijk weer instappen, en dat is natuurlijk ook wat je wil. Je wil het gelijk rechtzetten. Je vond niet dat je het goed gedaan had en daarom stap je er gelijk weer in.

Maar aan de andere kant kijk ik ook vooruit. Ik wil geen glazen kin ontwikkelen door te snel in de Octagon te stappen.”

In de meest recente editie van The MMA Hour van Ariel Helwani kijkt de IJslander weer naar voren. Hierin laat hij weten dat hij contact heeft gehad met Till [16-0-1, UFC 4-0-1] over een partij en dat hij ervan uit ging dat het uiteindelijk ook op papier werd vastgelegd. Daar is echter nog geen spraken van.

“Ik heb nog niet zo lang geleden wat over en weer gepraat met Darren Till en toen dacht ik dat de partij er wel zou komen. Maar ze hebben nog niks ingepland. Het ziet eruit alsof hij iedereen uitlokt en ik gaf aan dat ik er klaar voor was, maar er is nog niks gebeurd.

Ik zou dat gevecht graag willen. Hij geeft aan dat hij geen tegenstanders krijgt, hij staat hoog gerankt, hij is een goede vechter en hij zegt dat niemand tegen hem wil vechten. Dus ik ben er klaar voor, en zo zit het. Hij staat in de top 10 en ik ben bereid om tegen hem te vechten.”

“Gunni” is louter lovend over de uit Liverpool afkomstige Engelsman. Nelson erkent dat Till een grote weltergewicht is met een goed gevoel voor bereik maar is ondanks dat nog steeds klaar om de uitdaging aan te gaan.

“Hij is goed, hij is heel goed. Zijn striking is natuurlijk zijn sterkste punt. Hij heeft een goed gevoel voor bereik. Die gebruikt hij heel goed en zijn trappen zijn ook goed. Hij is een grote kerel, hij weet zijn bereik en zijn grote postuur goed te gebruiken. Maar ik ben klaar om te vechten als hij dat ook is.”

Het gesprek dat de twee weltergewichten hadden dateert terug van begin november.

“Till: UFC wil je dit gevecht maken of niet @GunnarNelson??!!!!
Nelson: We zijn klaar voor London of Liverpool, klinkt dat goed UFC?
Till: Liverpool wordt geweldig en dat weet je!!!!
Nelson: YNWA (You Never Walk Alone)
Till: [handen in de lucht] (L)”

“Als het niet Till wordt dan vecht ik wel tegen iemand anders uit de top 10. Ik ben er altijd klaar voor.”

De doorgaans bescheiden en rustige Nelson wendt zich normaal nooit tot social media om partijen op papier te krijgen maar dat is vandaag de dag de normaalste zaak geworden. Mocht het uiteindelijk niet tot een confrontatie komen met Till dan is Nelson klaar voor iedereen uit de top 10.

“Het ziet er gewoon naar uit dat niemand echt iets zegt. We gaven beide aan dat we er klaar voor waren en na wat over en weer gepraat online ging ik ervan uit dat het gevecht zou komen. Ik dacht dat het ging gebeuren, ik dacht dat het zo werkte.

Normaal zeg ik nooit zoiets online, niet dat ik hem echt uitgedaagd heb, ik zei alleen dat ik er klaar voor was, dus ik dacht dat het ging gebeuren. Blijkbaar moeten we nog even afwachten.”

Bekijk hier het hele segment van The MMA Hour met Gunnar Nelson | 20.33m

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Bart Slegers

  Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

 • Show Comments (3)

 • Ruud Van Rietschoten
  Ruud Van Rietschoten

  Luka Garcia Renaldo de Fretes

 • Naomi Wieland
  Naomi Wieland

  Wouter

  • Wouter van der Velde
   Wouter van der Velde

   Mooi gevecht maar zo gaat Nellie nooit naar de top

You May Also Like

Aldo wil lightweight gevecht met ‘p*ssy’ McGregor na FW titelverdediging

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose ‘Junior’ Aldo mag zich ...

Lorenz Larkin en Rick Story niet langer in de UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto Lorenz Larkin: MMA Fighting ...

Is de terugkeer van Georges St. Pierre aanstaande?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Het is ...

Michael Bisping

Michael Bisping:”Ik verdien deze grote payday. Ik verdien dit gevecht.”

Georges St-Pierre heeft de gehele middengewicht file afgesneden en gaat tegen Michael Bisping vechten. ...