Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA UNO

Kamaru Usman (29) is één van de rijzende sterren binnen de sterk bezette weltergewicht divisie. “The Nigerian Nightmare” daagde alles en iedereen uit maar niemand hapte toe. Totdat een zekere Noor genaamd Emil Meek (29) hier bericht van kreeg. De oud-TUF winnaar heeft geen interesse in een Fight of the Night en denkt niet dat Meek op zijn niveau zit.

Usman [11-1, UFC 6-0] is nog altijd ongeslagen in de UFC sinds hij succesvol het 21e seizoen van The Ultimate Fighter doorliep. Nu treft hij met Meek [9-2-0-1, UFC 1-0] een vechter die ongeacht de uitslag puur geniet van de sport. Aan MMA junkie laat Usman weten dat de Noor daarom heel gevaarlijk is.

“Ik respecteer hem als een vechter. Ik denk dat hij een taaie tegenstander is. Hij is iemand waarvan ik geloof dat hij het leuk vindt om te vechten. Er zijn een aantal type vechters waarvan sommige er gewoon van houden. Er zijn een aantal gasten in de divisie, en ik houd mijn ogen open voor iedereen in de UFC, maar jongens als hij [Meek] en Darren Till die gewoon houden van de sport en het vechten.

Voor mij geldt dat niet zo erg. Ik houd niet echt van vechten. Het is een competitie en ik ga jou hierin verslaan. Maar hij houdt er echt van. Het maakt hem niet uit of hij wint of verliest en dat maakt hem heel, heel gevaarlijk en daar heb ik respect voor.”

“Het maakt hem niet uit of hij wint of verliest en dat maakt hem heel, heel gevaarlijk.”

“The Nigerian Nightmare” denkt niet dat “Valhalla” op zijn niveau zit.

“Als we zijn skills gaan analyseren dan denk ik niet dat er iets is waarin hij beter is dan ik. Op dat gebied ben ik op elk facet beter. Ik heb hier hard voor gewerkt en ik weet dat overal waarin hij excelleert, ik nog meer in excelleer. ”

De Nigeriaan komt niet naar St. Louis om de bonus Fight of the Night te claimen. Usman wil zo min mogelijk schade oplopen en is daarom alleen geïnteresseerd in een Performance of the Night. Hoe die overwinning tot stand komt maakt hem niet uit.

“Als ik de Octagon instap en hij valt binnen 1 minuut om als ik op hem adem, dan neem ik daar genoegen mee. Maar hij is een taaie tegenstander. Hij brengt veel intensiteit met zich mee en hij komt om te vechten. Dus ik verwacht een gevecht van hem.

Maar laat ik over één ding duidelijk zijn. Veel vechters analyseren het tot in de kleinste detail en zeggen dingen zoals…’Ik ga voor de Fight of the Night. Ik ben hier voor de Fight of the Night.’… ik heb daar totaal geen interesse in. Als ik hier kom voor een Performance of the Night en jij komt hier voor een Performance of the Night, zo worden Fight of the Night’s gemaakt.

Een Fight of the Night wordt niet gemaakt met iemand die een flink pak slaag krijgt. Zo werkt dat gewoon niet. Maar zo werk ik wel. Mijn gevechten zijn eenzijdig. Ik pak jou aan vanaf het begin tot het einde. Dus ik heb geen interesse in Fight of the Night. Ik heb geen interesse om schade op te lopen.” 

Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC | Usman vs. Sérgio Moraes op UFN 116

De TUF 21 winnaar had zijn ogen eigenlijk op iemand anders gericht. Meermaals riep Usman om Colby Covington maar die gaf zelf geen gehoor. Volgens de Nigeriaan was de UFC eigenlijk van plan Covington vs. Usman te boeken als main event van S. Louis.

“Veel mensen weten dit niet maar wij zouden eigenlijk het main event zijn voor deze kaart. Daarom duurde het zolang voordat St Louis een main event kreeg. Maar zoals altijd wees hij het gevecht af. Hij kan wegrennen maar hij kan zich niet voor altijd verstoppen.”

UFC Fight Night 124 Stephens vs. Choi, 14 januari 2018, Scottrade Center, St. Louis, Amerika

Main Card |04.00 op Fox Sports 6
Jeremy Stephens vs. Doo Ho Choi
Paige VanZant vs. Jessica Rose-Clark
Kamaru Usman vs. Emil Meek
Darren Elkins vs. Michael Johnson

Preliminary Card
James Krause vs. Alex White
Matt Frevola vs. Marco Polo Reyes
Talita Bernardo vs. Irene Aldana
Kyung Ho Kang vs. Guido Cannetti

Early Preliminary Card
Kalindra Faria vs. Jessica Eye
Danielle Taylor vs. JJ Aldrich
Mike Santiago vs. Mads Burnell

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (1)

  • Steve Elroy
    Steve Elroy

    Ik acht Meek een waardige tegenstander

You May Also Like

UFC 211 Free Fight: Junior dos Santos vs. Gabriel Gonzaga

Junior dos Santos hoopt zijn titel terug te winnen op UFC 211 als hij ...

UFC 205 Free Fight: Tyron Woodley vs Robbie Lawler

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We moeten nog even geduld ...

(Video) UFC 204 Media-scrums Davey Grant: “Ik ben de betere allround vechter”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteren was het tijd voor ...

Fight Announcements Recap Week 7 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...