Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Ester Lin/ MMA Fighting

Michael Bisping (38) heeft misschien of misschien ook niet, nog één partij in zich. En deze partij zal hij hoe dan ook niet vechten met Vitor Belfort (40). “The Count”  liet eerder al weten geen interesse te hebben in een hernieuwde confrontatie met “The Phenom” en laat nu nogmaals duidelijk weten dat het niet gaat gebeuren. De Engelsman wil zijn carrière afsluiten tegen een vechter die hij respecteert.

Bisping [30-9, UFC 20-9] laat in zijn podcast, Believe You Me, nogmaals duidelijk weten dat hij geen rematch met Belfort [26-13, UFC 15-10] zal uitvechten op UFC London.

“Ik zal niet vechten tegen Vitor Belfort in London, ik zal niet vechten tegen Vitor Belfort in London, ik zal niet vechten tegen Vitor Belfort in London. 100% zeker dat ik niet tegen hem zal vechten. 0% kans dat ik tegen hem zal vechten.”

De voormalig UFC middengewicht kampioen laat weten dat hij Belfort gewoon weg niet mag en dat hij waarschijnlijk toch weer vol steroïde zal zitten.

“Ik heb misschien of misschien ook niet nog één gevecht in me. Dus dit is de situatie. Ik mag Vitor Belfort niet. Mensen die naar deze video kijken zeggen waarschijnlijk…’Kijk eens naar zijn oog, dat ziet er f*cking niet uit.’… het is één van de redenen waarom ik nooit een video podcast wil doen, omdat mijn oog er niet uit ziet en het was Vitor Belfort, vol met steroïde, die dat gedaan heeft. Hij is een bekende valsspeler. Ik mag hem niet, hij is een hypocriet. Het is zijn laatste gevecht en hij zal waarschijnlijk weer helemaal vol met steroïde zitten, omdat wie geeft er dan ook iets om…’Ooh, ik heb de drugstest niet gehaald? Pensioen, klaar en weg.’”

Foto: Sherdog | Vitor Belfort vs. Michael Bisping op UFC on FX 7 in 2013

Voor zijn laatste gevecht ooit heeft Bisping geen zin om zich te gedragen zoals we van hem gewend zijn. “The Count” wil geen typische trash talk Bisping laten zien voor zijn laatste gevecht.

“En dat is het niet alleen. De belangrijkste reden is dat ik hem gewoonweg niet mag en ik wil niet met hem geassocieerd worden. Als ik het gevecht wel aanneem wordt het weer zo’n typische Michael Bisping trash talk presentatie bij de weigh-ins en pers conferentie etcetera. Dan zal ik alleen maar trash talk uitkramen en dat wil ik niet.”

Het gevecht met Belfort voor UFC London is dus van de baan, maar dat betekend niet dat Bisping helemaal niet actief zal zijn in de O2 Arena. Daarnaast geeft de Engelsman aan dat hij zijn carrière op een nette manier wil eindigen tegen een tegenstander die hij respecteert.

“Dit zal mijn, als ik in London vecht, mijn laatste partij ooit worden. En ik wil mezelf gedragen zoals ik in de meerderheid van mijn carrière heb gedaan. Ik wil niet dat het een bittere rivaliteit wordt tegen de persoon die mij permanent verminkt heeft en dat ik te veel emotioneel wordt. Ik ga liever vechten tegen iemand die ik respecteer, iemand die een uitdaging is maar waar ik veel respect voor heb, genieten van het moment, mijn beste beentje voor zetten en het afsluiten op een nette manier.

“Het zal mijn laatste gevecht ooit worden en daar wil ik van kunnen genieten.”

Ik wil niet onthouden worden als een l*l, en ik voel dat Vitor Belfort die kant in mij naar boven haalt. Het zal mijn laatste gevecht ooit worden en daar wil ik van kunnen genieten. Ik wil het moment omarmen, ik wil het moment echt ervaren en ik wil respectvol zijn naar mijn tegenstander. Min of meer alle Britse fans bedanken voor hun steun tijdens mijn carrière. Ik wil niet discussiëren, vloeken en hele tijd achter iemand zitten, want jaren later zal ik er dan met spijt op terugkijken.”

Belfort laat via social media weten dat hij te horen heeft gekregen van de UFC dat Bisping de partij niet accepteert. De Braziliaan deelt een laatste sneer uit door te zeggen dat niet iedereen het in zich heeft om een legende te zijn.

View this post on Instagram

What a shame @mikebisping !!! @ufc just informed me that you have declined the fight. I understand you are scared. The images above pretty much explain it all… So stop pretending that you are tough and just admit that you are afraid. And I thought you were man enough to step up in the octagon with me again, my mistake… unfortunately looks like we will not be delivering to the fans the fight they want to see… Happy retirement, you must be feeling amazing leaving the sport thru the back door… To be a legend is not to everyone! Que vergonha @mikebisping !!! O @ufc acabou de me dizer q vc recusou a luta. Eu entendo que vc está com medo. As imagens acima meio que explicam tudo… Então para de fingir que é durão e admite que está com medo. E eu pensei que fosse homem suficiente para subir no octógono comigo outra vez, me enganei… Infelizmente parece que não iremos dar aos fãs a luta que eles querem… Feliz aposentadoria, vc deve estar muito feliz por deixar o esporte pela porta dos fundos… Se tornar uma lenda, realmente não é para qualquer um.. #teambelfort

A post shared by Vitor "The Phenom" Belfort (@vitorbelfort) on

“Wat zone Michael Bisping!!! De UFC heeft mij zojuist geïnformeerd dat je het gevecht hebt afgewezen. Ik begrijp dat je bang bent. De afbeelding hierboven verklaart ongeveer alles. Dus stop met doen alsof je onverzettelijk bent en geef gewoon toe dat je bang bent. Ik dacht dat je man genoeg was om nog één keer met mij de Octagon in te stappen, mijn fout. Helaas ziet het eruit alsof we niet de fans geven wat ze willen zien. Fijne pensioen, het moest vast geweldig voelen om de sport via de achter deur te verlaten. Een legende zijn is niet voor iedereen weggelegd.”

Zoals wel vaker de situatie is verblijven we nu met de vraag: Wat nu? Tegen wie zal Belfort dan wel zijn carrière afsluiten en zal Bisping nu wel of niet actief zijn in London? UFC London heeft nog altijd geen main event en de deuren van de O2 Arena zullen toch al over twee maanden opengaan, namelijk op 17 maart.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nate Diaz wil 20 miljoen!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een interim Featherweight titel, ...

UFC 216: Inside the Octagon – Ferguson vs Lee

Dan Hardy en John Gooden zijn terug voor een nieuwe editie van UFC Inside ...

(Video’s) Technieken van de pro’s.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Guillotine Choke, Knee Bar, Elbow ...

UFC laat 13 vechters gaan waaronder Antonio ‘Bigfoot’ Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zoals in elk bedrijf moet ...