Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Esther Linn/MMA Fighting

Robert Whittaker (26) is pas één maand de onbetwiste UFC middengewicht kampioen maar ziet nu al een nieuwe interim titel gemaakt worden. “The Reaper” stond gepland om zijn titel voor het eerst te verdedigen tegen Luke Rockhold (33) op UFC 221 in Perth, Australië, maar heeft zich geblesseerd afgemeld. Yoel Romero (40) neemt zijn plek over waardoor er nu gestreden wordt voor de interim titel.

Het wil maar niet lukken in de UFC middengewicht divisie. Nadat Georges St-Pierre zijn titel inleverde en Robert Whittaker [19-4, UFC 10-2]  benoemd werd tot de onbetwiste UFC-kampioen leek alle problemen te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Echter, hebben we iets te vroeg gejuicht. Whittaker moet zich geblesseerd afmelden voor UFC 221 waarna de UFC Romero [12-2, UFC 8-1] oproept om het op te nemen tegen Rockhold [16-3, UFC 6-2]. De twee zullen strijden om de UFC middengewicht interim titel.

ESPN-journalist Brett Okamoto laat via social media weten dat Whittaker, door een nog onbekende blessure, zich zal terugtrekken van UFC 221.

“Breaking bij ESPN: Robert Whittaker heeft zich wegens een blessure teruggetrokken voor UFC 221 komende maand. Volgens de UFC zullen Luke Rockhold vs. Yoel Romero het nieuwe main event zijn voor de interim titel. Whittaker neemt het op tegen de winnaar.”

Romero vocht zijn laatste partij ook al voor de interim titel in de middengewicht divisie. Tijdens International Fight Week nam de Cubaan het op tegen de huidige UFC-kampioen Whittaker en verloor hij die partij via een unanimous decision. De “Soldier of God” stond oorspronkelijk gepland voor UFC on FOX 28 waar hij David Branch zou treffen. Branch verloor daarentegen zijn sterke reeks van elf opeenvolgende overwinningen aan Rockhold afgelopen september.

Inmiddels heeft Whittaker zijn excuses aangeboden voor de ontstane situatie.

“Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan al mijn supporters en MMA-fans omdat ik niet de show kan geven die jullie verdienen. Ik ben medisch afgekeurd om te concurreren en om mijn titel te verdedigen op eigen bodem. Deze kaart betekende zoveel voor me en ik ben teleurgesteld dat ik niet kan vechten. Het enige dat ik kan doen is focussen op mijn gezondheid en om sterker dan ooit terug te komen. Ik wens Yoel en Luke veel succes voor hun gevecht en ik zal wachten…”

Uiteindelijk is de middengewicht divisie één maand uit de problemen geweest voordat de UFC er weer voor kiest om een interim titel in het leven te roepen. So, the bullshit continues.

UFC 221 Rockhold vs. Romero, 11 februari 2018, Perth Arena, Perth, Australië 

Main Card 
Luke Rockhold vs. Yoel Romero | UFC middengewicht interim titelgevecht
Mark Hunt vs. Curtis Blaydes
Tai Tuivasa vs. Cyril Asker
Jake Matthews vs. Li Jingliang
Tyson Pedro vs. Saparbek Safarov

Preliminary Card
Damien Brown vs. Dong Hyun Kim
Rob Wilkinson vs. Israel Adesanya
Jeremy Kennedy vs. Alexander Volkanovski
Jussier Formiga vs. Ben Nguyen

Early Preliminary Card
Ross Pearson vs. Mizuto Hirota
Teruto Ishihara vs. José Alberto Quiñónez
Luke Jumeau vs. Daichi Abe

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (1)

  • Mitch Bilsborough
    Mitch Bilsborough

    Jason Hammega Patrick Klinkenberg

You May Also Like

Antonio Silva denkt niet na over pensioen of mogelijk ontslag

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Antonio ‘Big Foot’ Silva zal ...

Fight Night London Free Fight: Saint-Preux vs. Manuwa

Jimi Manuwa hoopt voor eigen publiek een overwinning te boeken op Corey Anderson op ...

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre: “Het is mogelijk dat ik in drie divisies ga vechten.”

Georges St-Pierre wil als eerste de middengewicht titel van Michael Bisping afpakken. Maar de ...