Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto van: MMAJunkie

Thomas Almeida (22-2 MMA, 5-2 UFC) neemt het komende zaterdag tijdens UFC 220 op tegen Rob Font (14-3 MMA, 4-2 UFC). Met grote namen in de titelgevechten op UFC 220 lijkt de partij tussen Almeida en Font ondergesneeuwd te worden. Echter kan er verwacht worden dat Almeida en Font er een partij van gaan maken die op de avond zelf de aandacht gaat krijgen die het verdient. De spectaculaire vechtstijl van Almeida heeft hem inmiddels vijf bonussen opgeleverd in zijn zeven gevechten in de UFC tot nu toe. Echter heeft de Braziliaan zijn laatste partij (22 juli 2017) verloren van Jimmie Rivera.

Foto van: Yessel Hersh

De spectaculaire vechtstijl van Almeida komt duidelijk naar voren bij het bekijken van zijn record. Almeida heeft zeventien partijen weten te winnen door middel van (technische) knock-out, waarvan vier in de UFC. De spectaculaire stijl van ‘Thominhas’ leverde de Braziliaan een hoofdpartij op tegen Cody Garbrandt in 2016. Helaas voor Almeida verloor hij deze partij van ‘No Love’ door middel van knock-out in de eerste ronde. Na deze partij nam Almeida even rust en kwam later dat jaar terug door zijn volgende partij tegen Albert Morales te winnen. Dit deed de Braziliaan op een voor hem bekende manier, namelijk door middel van technische knock-out. Een van zijn knock-outs wist Almeida te behalen tegen Anthony Birchak.

De partij tegen Font is voor Almeida de derde keer dat hij de opening mag verzorgen van een pay-per-view evenement in de UFC. Hiermee toont de UFC aan vertrouwen te hebben in de partij, daar de UFC de pay-per-view graag wilt starten met een aantrekkelijk gevecht. Over het gevecht met Font zei de Braziliaan het volgende tegenover Farah Hannoun van Sportsjournal:

‘Hij is een staande vechter. Hij heeft een goede boksachtergrond en het is een goede partij voor mij, omdat we beide staande vechters zijn en ik denk dat het een goed gevecht wordt voor de fans. Dit is wat echt belangrijk is, een goede show voor de fans. Ik denk dat het een goed gevecht gaat worden tussen twee staande vechters. Ik heb geen haast, ik heb drie rondes  en ik wil alles laten zien wat ik geoefend heb tijdens mijn training. Ik ga altijd voor de knock-out want dat hoort bij mijn achtergrond, het muay thai. Al mijn fans houden van mijn gevechten dus ik ben klaar voor alles. Ik ga altijd voor de knock-out.’

In het gevecht met Font, zal Almeida de vechter zijn met de kortere reikwijdte van zijn armen. Dit kan een voordeel zijn voor Font, als het gevecht staande wordt gehouden zoals verwacht wordt. Mede hierdoor is Almeida naar Thailand gegaan om te trainen. Almeida zei het volgende over de kwaliteiten die Font mee de kooi in neemt:

‘Zijn rechterhand. Hij heeft erg krachtige stoten, een goede directe en wat opstoten. Dit is iets waar ik voor uit moet kijken, maar ik moet mijzelf niet blootstellen en niet geraakt worden. Hij heeft een langere reikwijdte in zijn armen, dus mijn bewegingen met mijn hoofd zijn erg belangrijk, net als mijn voetenwerk. Ik ben naar Thailand gegaan om trappen te trainen en wat nieuws te lezen. Ik wou mijn stoten verbeteren en met nieuwe mensen trainen.’

In 2018 wilt Almeida graag actiever zijn. In 2017 heeft ‘Thominhas’ slechts een keer gevechten en hij hoopt in 2018 minimaal drie keer de kooi te betreden. De vechtstijl van Almeida heeft ervoor gezorgd dat de fans hem graag zien vechten. Het gevecht met Font is dan ook een mooie opener voor een groot evenement als UFC 220. Een gevecht dat dus zeker niet gemist mag worden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who’s Next ?!? UFC 198: Werdum vs. Miocic

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Nick Diaz klaar om weer te vechten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nick Diaz heeft niet meer ...

Garbrandt: ”Conor McGregor had gelijk, TJ is echt een slang in het gras.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cody ‘No Love’ Garbrandt kwam ...

Chris Weidman schaamt zich voor Bisping’s gedrag na UFC 204

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael ‘The Count’ Bisping versloeg ...