TJ Dillashaw
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

4 november is een dag die TJ Dillashaw nog lang zal heugen. In New York vocht hij op UFC 217 tegen Cody Garbrandt, en na een hoop spanning in de opbouw naar het gevecht, wist Dillashaw in Madison Square Garden de bantamgewicht titel af te pakken van Garbrandt. Opnieuw kon de voormalige Team Alpha Male vechter zich de koning van 135 pond noemen.

Dillashaw is echter al bezig met een nieuw doel. Hij liet al verscheidene keren doorschemeren wel wat te zien in een gevecht met Demetrious Johnson, de ongenaakbare koning van 125 pond. Dana White ziet ook wel wat in dit gevecht, en liet eerder al weten dat de UFC dit graag ziet gebeuren. Ook ‘Mighty Mouse‘ lichtte per ongeluk een tipje van de sluier, op zijn twitch kanaal was namelijk te zien dat hij in onderhandeling leek met UFC officials over dit gevecht, iets wat hij later wel ontkende.

De voornaamste reden van Dillashaw om een gevecht met Johnson aan te gaan is duidelijk: hij wil de ongenaakbare status van ‘Mighty Mouse‘ om zeep helpen. Johnson verbrak het record van succesvolle titelverdedigingen van Anderson Silva, en stelde dat scherp op elf. Op het moment is er in de vlieggewicht divisie eigenlijk geen klinkklare nieuwe tegenstander voor Johnson. Enter Dillashaw. 

 

TJ vs DJ

Edit: Yessel Hersh

TJ sprak van de week met Brett Okamoto van ESPN, en liet daar duidelijk weten dat hij Johnson van de troon wil stoten:

“Ik wil hem van de troon stoten en zijn nalatenschap verpesten. Hij zal zichzelf niet langer de beste aller tijden kunnen noemen. Het is heel makkelijk voor hem om zichzelf zo te noemen, en de gevechten aan te nemen waarvan hij denkt dat ze wat makkelijker zijn. Het is een hele slimme vechter. Hij en zijn coaches zijn allen slimme jongens, en ze weten dat ik de grootste bedreiging ben. Ik denk dat hij weet dat een gevecht tegen mij heel moeilijk te winnen is.”

 

TJ Dillashaw

Foto: Explica.co

Dana White verklaarde zoals gezegd dat hij wel oren heeft naar het gevecht, maar er is tot nu toe nog geen verse update gekomen wat betreft dit gevecht. Wel hoort Dillashaw in de wandelgangen dat er blijkbaar veel vraag is naar de partij:

“Dat is wat ik hoor van de fans en de journalisten. Ze geloven dat de partij tussen ons het gevecht met de meeste hype is voor 2018.”

 

Dillashaw verklaart overigens dat het wel een tijdje gaat duren. Hij wil de cut naar 125 pond geleidelijk maken, en zegt daar ongeveer vier maanden voor nodig te hebben. Hij wil zich dus niet wagen aan een zogenaamde ‘rapid weight loss‘, dus binnen een paar dagen een zware weightcut doen. Een heel verstandig besluit van Dillashaw, maar minder leuk voor de fans. Die zullen nu wellicht lang moeten wachten op de showdown, als die er al komt.

Dillashaw was nog niet uitgesproken, en ging nog even door over waarom hij de gevaarlijkste tegenstander voor Johnson is:

“Gemiddeld gezien zijn er geen jongens in die divisie die alles in huis hebben. Ze hebben of de kracht, of het voetenwerk, cardio of worstelen niet dat ik wel heb. Ik heb geen gat in mijn verdediging waar Demetrious gebruik van kan maken. 

Wanneer je hem tegenstanders ziet ontmantelen in de latere rondes, en ze te slim af is bij het grapplen, dat is iets wat hij bij mij niet kan flikken. En ik denk dat het angst bij hem inboezemt, dat hij niks heeft om op terug te vallen.”

Behoorlijk strijdbare taal dus van Dillashaw, die waarschijnlijk al bezig is om geleidelijk af te dalen naar het streefgewicht. In een eerder stadium had Dillashaw al een ‘test-cut’ om te kijken wat het ideale startgewicht is. Dat bleek rond de 140 pond te zijn. Hij maakte de volledige cut echter niet af, en daarmee rijst ook de vraag: wat gaat de extra tien pond cutten doen met de prestaties van Dillashaw? TJ heeft de cut naar 125 pond nog nooit gemaakt, en het kon weleens een nare ervaring worden. Bij weightcutten is de algemene regel dat de laatste ponden het zwaarst zijn. In ieder geval lijkt Dillashaw het slim aan te pakken, en met diëten proberen zo dicht mogelijk bij het streefgewicht te komen. Het zal waarschijnlijk wel ten koste van zijn spierdefinities gaan, want er moeten nog wat extra ponden vanaf. Dillashaw is een natuurlijke 135 pond vechter, en er lijkt niet veel meer vanaf te kunnen. Hopelijk bewijst hij het tegendeel, en haalt hij veilig 125 pond.

Echter konden de reacties niet uitblijven op de uitspraken van Dillashaw. Johnson reageerde nog niet, maar Cody Garbrandt was er als de kippen bij om op twitter een reactie te plaatsen:

 

 

 

“Ik haal 125 pond binnen een maand! Deze mafkees kan 125 niet halen, en hij weet het. Ik ga de divisie weer schoonvegen, en op hem wachten.”

Jimmie Rivera, die voor UFC 219 twee keer zijn tegenstander zag uitvallen, en dus met lege handen achterbleef, reageerde snel weer op de tweet van de voormalige bantamgewicht kampioen.

 

 

“Cody zegt dat hij fit is, dus laten we een show weggeven voor de fans. Hij wil zijn stek verdedigen, en ik wil het innemen!”

Zoals de Amerikanen zo mooi zeggen: ‘an interesting turn of events!’ Het lijkt Rivera niet te kunnen schelen tegen wie hij vecht, zolang hij maar weer kan vechten.

Krijgen we in 2018 DJ vs TJ, en ‘No Love’ vs ‘El Terror‘ te zien? Wij tekenen ervoor!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Michael Chiesa en Kevin Lee zullen het main event verzorgen in Oklahoma City op ...

Josh Barnett is volgende slachtoffer USADA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De United States Anti Doping ...

UFC laat 13 vechters gaan waaronder Antonio ‘Bigfoot’ Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zoals in elk bedrijf moet ...