Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het eerste pay-per-view evenement van 2018 zal de TD Garden doen schudden in Boston. Tijdens UFC 220: Miocic vs Ngannou verdedigen de kampioenen uit de zwaarste divisies vannacht hun titel. De uitdagers zijn atleten die binnen een korte periode zichzelf omhoog gewerkt hebben naar het titelgevecht. Wij bespreken het main- en co-main event en geven je de uitzendtijden, zenders en line-up van UFC 220: Miocic vs Ngannou .

 

Main event: Miocic vs Ngannou

In het zwaargewicht zal Francis Ngannou de titel proberen te veroveren van de huidige kampioen Stipe Miocic. In de aanloop naar de partij heeft de UFC marketing molen aardig gedraaid rondom de uitdager Ngannou. Vanuit een zakelijk punt is dat ook wel begrijpelijk. De 31-jarige Fransman van Kameroense origine brengt aardig wat hype met zich mee.

Hij vecht minder dan vijf jaar als professionele MMA atleet en heeft zichzelf omhoog gewerkt naar de meest prestigieuze zwaargewicht titelgevecht in MMA. Ngannou is slechts één keer naar de jury geweest. Dit was overigens ook zijn enige nederlaag uit zijn record van 11-1. Hij ziet er indrukwekkend uit en verslaat al zijn tegenstanders op een meedogenloze manier.

Daar waar Ngannou met veel hype de partij in stapt heeft Miocic zijn strepen als zwaargewicht kampioen zeker al verdiend. Met overwinningen op Junior dos Santos, Fabricio Werdum, Mark Hunt en Alistair Overeem heeft hij de divisie zo goed als afgevinkt.

Met een winstpartij op Ngannou kan Miocic het record kunnen verbreken voor de meeste succesvolle titelverdedigingen in het zwaargewicht (2). Is hij dan ook het beste UFC zwaargewicht aller tijden? Volgens veel fans wel maar bij een winstpartij partij tegen Cain Velasquez zou er geen twijfel meer mogelijk zijn over wie de ‘Baddest man on the planet’ is.

De partij:

Een bericht gedeeld door EPIC MMA (@epicmmanl) op


Als je denkt aan zwaargewichten denk je aan KO’s. Soms kan je ook denken aan grote, zware mannen die uitgeput en langzaam stoten aan het uitwisselen zijn terwijl ze happen naar lucht. Voor deze partij hoef je dat niet te verwachten.

Tenminste niet van Miocic. Van Ngannou is het niet bekend hoe goed hij het doet in de latere rondes. De uitdager is nooit voorbij de tweede ronde geweest in zijn twaalf proffesionele MMA partijen. Dat brengt wel wat mysterie met zich mee in deze pot. Ngannou staat bekend om zijn KO’s maar heeft ook wat partijen gewonnen op submission.

Veel worstelen hebben we niet gezien van de Fransman maar mocht Miocic de afstand goed kunnen verkleinen dan zou de partij zeer interessant kunnen worden. Miocic heeft een sterke worstel-achtergrond maar is ook een ‘Golden Gloves’ kampioen geweest. Hij is zelfverzekerd waar de partij zich ook afspeelt. Miocic heeft de ervaring om uit benarde posities te komen om vervolgens de partij weer naar zich toe te trekken. Iets wat we van Ngannou nog niet gezien hebben omdat hij nog nooit een echte benarde positie heeft gezeten.

 

Co-Main event: Cormier vs Oezdemir

Na zijn vorige partij is Daniel Cormier gebrand om te bewijzen dat hij de legitieme lichtzwaargewicht kampioen is in de UFC. Bij zijn laatste partij werd Cormier tijdens UFC 204 in de derde ronde gestopt door Jon Jones. De KO-nederlaag werd omgezet na een ‘no-contest’ nadat Jones positief getest werd op doping.

Cormier is op papier nog steeds de kampioen maar door de partij tegen Jones vindt hij dat hij zichzelf opnieuw moet bewijzen. Tijdens UFC 220 krijgt hij hier de kans voor. De 38-jarige Amerikaan is één van de beste worstelaars in de UFC en terroriseert al jaren zijn divisie . Hij heeft het opgenomen met de beste lichtzwaargewichten die de UFC te bieden heeft en staat nu tegenover Volkan Oezdemir.

Er zijn niet veel MMA-atleten die kunnen zeggen dat ze na drie partijen in de UFC een titelgevecht hebben verdiend. Oezdemir heeft zich met een sneltreinvaart neergezet als titeluitdager voor het lichtzwaargewicht. Zijn totale UFC carrière telt slechts zes minuten en tien seconden.Met een bijnaam als ‘No-time” zal dat eigenlijk stiekem ook wel een vereiste moeten zijn.

Bij zijn eerste partij won Oezdemir via jury besluit van Ovince Saint Preux om vervolgens Misha Cirkunov en Jimi Manuwa binnen een minuut KO te slaan. Nu staat hij tegenover de grootste uitdaging uit de carriere van iedereen die ooit tegenover hem heeft gestaan: Daniel Cormier.

 

De partij

Een bericht gedeeld door EPIC MMA (@epicmmanl) op


‘Kan hij de takedown stoppen’? Dat is de grote vraag in deze partij. Want daar is natuurlijk waar Cormier niet alleen lichtzwaargewichten domineert maar ook hoe hij de zwaargewichten in Strikeforce aanpakte. Het is duidelijk dat het grondspel niet de plek zal zijn waar Oezdemir de grootste kans heeft om de partij te winnen. Cormier weet de afstand te overbruggen en je vast te zetten in de clinch, daar schade aan te richten, op de grond werpen en rammen tot de scheids er tussen komt. Cormier heeft ook bewezen dat hij veel kan incasseren tijdens een partij. Het is absoluut niet zo dat Oezdemir geen kans maakt. Één goede rake klap of trap kan de partij ( hier komt ie) binnen ‘No-time’ beëindigen. Let daarbij op voetenwerk, timing en misschien wel een linker hoge trap uit het boekje van Jon Jones.

 

Uitzendtijden, zenders en line-up

Met elf partijen op het menu kan je vanaf 1:00 tot vroeg in de ochtend de nacht volbrengen met de UFC. Wij zetten hier de uitzendtijden, zenders en line-up van UFC 220: Miocic vs Ngannou nog even voor je op een rijtje:

 

Main Card | Vanaf 4:00 op Fox Sports 2 (NL) / 04:00 op Fox Sports 4 (US)
– Stipe Miocic vs. Francis Ngannou | UFC zwaargewicht titelgevecht
– Daniel Cormier vs. Volkan Oezdemir | UFC lichtzwaargewicht titelgevecht
– Calvin Kattar vs. Shane Burgos
– Gian Villante vs. Francimar Barroso
– Thomas Almeida vs. Rob Font

Preliminary Card |  Vanaf 2:00 op UFC Fight Pass
– Kyle Bochniak vs. Brandon Davis
– Abdul Razak Alhassan vs. Sabah Homasi
– Dustin Ortiz vs. Alexandre Pantoja
– Dan Ige vs. Julio Acre

Early Preliminary Card | Vanaf 1:00 op UFC Fight Pass
– Enrique Barzola vs. Matt Bessette
– Islam Makhachev vs. Gleison Tibau

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Doing what i like, hope you like what i do!

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Daniel Cormier hoopt niet dat UFC 206 verloren gaat tussen UFC 205 en UFC 207

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eerder deze maand werd bekendgemaakt ...

Ook Fabricio Werdum vs Ben Rothwell bevestigd voor UFC 211

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Mania UFC 211 ...