Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: UFC

 

Max Holloway zal tijdens UFC 222 zijn titel verdedigen tegen Frankie Edgar in de T-Mobile arena in Las Vegas. Edgar moest hun eerste geplande partij afzeggen wegens een blessure. Nu staat de titel opnieuw op het spel en krijgt Edgar de kans om deze mee naar huis te nemen.

Gezegend

 

Het duurde negen winstpartijen voordat de 26 jarige Hawaïaan de kans kreeg om voor de vedergewicht titel te vechten. Na overwinningen op onder andere Jeremy Stephens, Cub Swanson en Ricardo Lamas stond Holloway op UFC 206 tegenover Anthony Pettis voor de interim titel. Holloway stopte Pettis in de derde ronde met een TKO. Na deze overwinning mocht hij het tijdens UFC 212 opnemen tegen de toenmalige kampioen José Aldo.

 

 

De partij duurde drie rondes en na een indrukwekkende TKO finish werd Holloway bekroond tot de onbetwiste kampioen in het vedergewicht. Holloway zou vervolgens zijn titel verdedigen tegen Frankie Edgar (22-5-1) tijdens UFC 218. Jammer genoeg moest Edgar de partij afzeggen wegens een blessure. Na het uitvallen van Edgar stond Holloway opnieuw tegenover Aldo. Ook deze partij eindigde in een TKO overwinning voor ‘Blessed’. Tijdens UFC 222 krijgt de voormalige lichtgewicht kampioen Edgar opnieuw de kans om kampioen te worden, dit keer in het vedergewicht.

 

Is Edgar het antwoord?


Er zijn weinig UFC atleten die na elf jaar nog steeds presteren op hoog niveau. Frankie Edgar is er één van. Na overwinningen op Mark Bocek en Spencer Fisher stond Edgar tijdens UFC 125 tegenover Gray Maynard. Edgar verloor de partij maar bouwde vervolgens een win reeks op van drie. Hij won de lichtgewicht titel van B.J. Penn via unaniem jurybesluit en was kampioen. Na tweemaal ( UFC 125, UFC 136) zijn titel succesvol verdedigt te hebben tegen Gray Maynard verloor Edgar tijdens UFC 144 de lichtgewicht titel aan Benson Henderson.

 

 

Edgar besloot om een divisie lager te vechten en mocht het meteen opnemen tegen de toenmalige kampioen José Aldo tijdens UFC 156. Edgar verloor het titelgevecht maar had zijn nieuwe thuis gevonden in het vedergewicht. Na een win reeks op te bouwen van vijf stond Edgar tijdens UFC 200 opnieuw tegenover José Aldo. Ook dit keer lukte het Edgar niet om de titel mee naar huis te nemen en verloor hij de partij via jurybesluit. Momenteel heeft hij twee partijen achtereenvolgend gewonnen waardoor hij de kans krijgt om na zes jaar weer de titel om zijn middel te krijgen.

 

Een bericht gedeeld door EPIC MMA (@epicmmanl) op

Voor UFC 222: Holloway vs Edgar zijn er ondertussen drie partijen aangekondigd. Op 3 maart staat de Octagon weer in de T-Mobile Arena met in ieder geval de volgende match-ups:

– Max Holloway (k) vs. Frankie Edgar
– C.B. Dollaway vs. Hector Lombard
– Stefan Struve vs. Andrei Arlovski

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Doing what i like, hope you like what i do!

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 204: Bisping vs Henderson: Live uitslagen met scorecards van de jury!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA is aanwezig bij ...

American Top Team met acht atleten sterk vertegenwoordigt op UFC 211

Met acht actieve vechters op UFC 211 is American Top Team hoofdleverancier. De helft ...

Aldo wil lightweight gevecht met ‘p*ssy’ McGregor na FW titelverdediging

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Jose ‘Junior’ Aldo mag zich ...