Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Giovanni Tjin/ EPIC MMA

Begin februari reisden veel fanatieke Jiu-Jitsu beoefenaars af naar het zuiden van het land, om te leren van de Braziliaanse Jiu-Jitsu meester en 5e gerankte UFC weltergewicht Demian Maia (40). De voormalig UFC titeluitdager hield twee seminars, verspreidt over het weekend, voor de European Gracie Jiu-Jitsu Federation bij Total Defense in Blerick-Venlo. Wij gingen langs het Gi-seminar en troffen een ontspannen Maia aan.

De vlaggen hingen uit terwijl Maia (25-8, UFC 19-8) neerstreek in Blerick-Venlo voor zijn seminar weekend. Alhoewel die vlaggen er vanzelfsprekend hingen voor het carnavalsfeest dat het weekend erop losbarstte in Noord-Brabant en Limburg. Het uitverkochte Gi-seminar zat vol met enthousiaste en gemotiveerde deelnemers, variërend tussen de witte – en zwarte band en alles dat daar tussen zit, die maar al te graag wilde leren van de meester zelf. De aanwezige hingen aan de lippen van Maia die uitgebreid de tijd nam om de technieken door te nemen of om één op één aanwijzingen te geven.

Foto: Giovanni Tjin / EPIC MMA

De European Gracie Jiu-Jitsu Federation [EGJJF], voorheen Rickson Gracie Holland, is een Jiu-Jitsu school die de principes en filosofie van Rickson Gracie hanteren. Ze werken samen met andere Europese scholen die ook de Rickson Gracie filosofie volgen. Op jonge leeftijd werd het al duidelijk dat Rickson Gracie Jiu-Jitsu naar een nieuw niveau zou leiden. Gracie begon als zesjarige met wedstrijden, als vijftienjarige met lesgeven en als twintigjarige had hij zijn grote doorbraak. De Braziliaan versloeg de veel grotere, zwaardere en 140 opeenvolgende ongeslagen partijen, Zulu. Sindsdien werd Rickson Gracie gezien als toonaangevende figuur binnen de Braziliaanse Jiu-Jitsu gemeenschap. Gracie heeft ook een MMA-carrière achter de rug waarin hij onder meer vocht voor de Pride FC organisatie. Hij bouwde een MMA-record op van 11-0 en won alles via submission.

De Nederlander Harold Harder, Harder Jiu-Jitsu, is een directe leerling van Rickson Gracie en is een 2e graad zwarte band onder Rickson Gracie zelf. Harder geeft Brazilian Jiu-Jitsu seminars door heel Europa en helpt ook enkele professionele vechters tijdens hun voorbereiding op UFC-partijen. Harder Jiu-Jitsu is aangesloten bij de EGJJF, en Harder is ook verantwoordelijk voor het examen programma van de European Gracie Jiu-Jitsu Federation.

Demian Maia nam drie uur de tijd, samen met Vitalino Silva, om zijn kennis over te dragen aan de aanwezige leergierige deelnemers. De deelnemers luisterde aandacht terwijl Maia en Silva de technieken voordeden. Vervolgens gingen de Jiu-Jitsu beoefenaars per duo zelf aan de slag. Maia en Silva liepen door de ruimte heen en namen ook de tijd om zelf mee te doen of om één op één nog wat adviezen, tips, tekst en uitleg te geven.

Naast Maia en Silva liepen ook Harder en Michel Verhoeven rond. Verhoeven is een directe leerling van Gracie en Harder en is aangesloten bij de EGJJF via zijn eigen Michel Verhoeven Brazilian Jiu-Jitsu. Verhoeven heeft enkele bekende vechters geholpen zoals Feder Emilianenko, Antoni Hardonk, Bob Schreiber en Stefan Struve.

 

Foto: Rachid Wolf Pardo/ EPIC MMA

Zelf ook benieuwd naar Brazilian Jiu-Jitsu? Klik dan snel op een van de volgende Jiu-Jitsu scholen voor meer informatie, en om op de hoogte te blijven van aankomende seminars.

European Gracie Jiu-Jitsu Federation
Harder Jiu-Jitsu
Michel Verhoeven Jiu-Jitsu
Gracie Jiu-Jitsu Amsterdam

Namens EPIC MMA willen wij de European Gracie, Jiu-Jitsu Federation, Harold Harder, Michel Verhoeven, Damian Maia en Vitalino Silva bedanken dat we de mogelijkheid kregen om de seminar te coveren.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Spoiler) Who`s Next ?!? TUF 22: Edgar vs. Mendes

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. The Ultimate Fighter 22: Edgar ...

Main event Fight Night Londen bekend

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het main event voor UFC ...

Khabib

Khabib spreekt opnieuw: “Het leek alsof ik doodging.”

Khabib Nurmagomedov heeft voor de tweede keer in zeer korte tijd van zich laten ...

UFC 209 Woodley vs. Thompson 2 Recap

Tyron Woodley weet zijn titel succesvol te verdedigen, en kan nu eindelijk een punt ...