Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Joshua Dahl / USA Today Sports

Zowel Derrick Lewis (33) als Marcin Tybura (32) komen van een verliespartij af. Na zijn verloren partij kondigde “The Black Beast” zijn pensioen aan, maar hier kwam hij snel op terug. Wel nam de Amerikaan de tijd om te herstellen en is hij nu hongeriger dan ooit. 

Lewis [18-5(1), UFC 9-3] stapte in juni van het vorige jaar voor de laatste keer de UFC-Octagon in. Hier werd “The Black Beast” in Nieuw-Zeeland getrakteerd op een technische knockout van Mark Hunt. Lewis kondigde verrassend genoeg zijn pensioen aan maar kwam hier snel op terug. Tijdens UFC 216 zou hij in de Octagon terugkeren tegen Fabricio Werdum maar één dag voor het gevecht moest hij zich geblesseerd terugtrekken. In gesprek met E. Spencer Kyte van de UFC laat Lewis weten dat hij veel pijn had.

“Het was een bittere pil om te slikken. Ik was aan het huilen. Ik had heel veel last. Ze moesten me in een rolstoel zetten omdat ik zoveel pijn had. Het was een moeilijke situatie.”

Lewis liep al een tijd rond met zijn pijnlijke rug maar wist zich er iedere keer doorheen te slaan. Aangekomen bij zijn main event partij tegen Mark Hunt begon het zijn tol te eisen.

“Tijdens het gevecht met Mark Hunt en de hele weg ernaar toe had ik er last van. De cameraploeg [UFC Embedded] die er was zag dat ik iedere keer pauzes moest nemen voor mijn rug. Massages en dingen zoals dat die mijn trainingen onderbraken terwijl ze aan het filmen waren.

Als mijn rug niet zoveel pijn deed, dan was ik nog aan het vechten. Maar ik kon me niet meer bewegen. Ik kon me echt niet bewegen, mijn rug zat op slot. Ik kon niet meer stoten met mijn rechterhand omdat de rechterkant van mijn rug ontzettend pijn deed.”

“Ik had gewoon een pauze nodig, en nu ik een pauze heb gehad voelt het alsof ik de reset knop heb ingedrukt.”

De tijd buiten de Octagon heeft “The Black Beast” goed gedaan. Hij heeft zijn drijfveer teruggevonden en geeft aan hongeriger dan ooit te zijn.

“Ik denk dat alles gebeurt met een reden en doordat ik wat tijd genomen heb om mijn lichaam en geest te herstellen, voel ik dat ik hongeriger dan ooit ben. Ik heb de drijfveer terug gevonden.

Een paar partijen terug had ik zoiets van…’Ik krijg hier echt genoeg van, ik heb een pauze nodig.’… Zelfs de gevechten die ik won. Ik haalde er geen voldoening uit omdat mijn geest niet helemaal aanwezig was. Ik had gewoon een pauze nodig, en nu ik een pauze heb gehad voelt het alsof ik de reset knop heb ingedrukt. De angst is nu terug.

Foto: Josh Hedges/Zuffa | Lewis vs. Travis Browne op UFN 105

Tyrbura [16-3, UFC 3-2] heeft zich aangesloten bij de welbekende Jackson Wink MMA Academy en krijgt zoals iedereen daar, de oblique trap aangeleerd.

“We weten wat we moeten verwachten maar hij zit bij een nieuwe gym nu. Hij traint nu bij Greg Jackson, niet meer bij de gasten in Polen. Hij traint daar[Polen] nog een beetje maar hij zit nu bij Jackson.

Hetgeen wat ik zie veranderen in zijn game plan, is de wereldberoemde oblique trap die ze iedereen aanleren, waar je net boven de knie trapt. Maar ik denk dat hij met mij wil worstelen.”

“The Black Beast” vindt dat hij zich moet bewijzen na zijn verloren partij tegen Mark Hunt en zal er vol voor gaan op UFC Austin.

“Ik voel me nu veel beter en heb een paar nieuwe trucjes. Ik heb nieuwe dingen geleerd en hopelijk kan ik het allemaal laten zien op fight day. Als God het wil, dan zal het hopelijk allemaal goed verlopen.

Ik weet dat hij een lastige tegenstander is, hij is een goede grappler, hij heeft een goede conditie en zit bij een goede gym, dus we zien wel hoe het gaat. Maar ik ga er vol voor want ik vind dat ik iets moet bewijzen.”

Naast flink wat knockout power beschikt Lewis ook over een flinke dosis humor. Het is dan ook zeker aan te raden om zijn social media accounts te volgen.

View this post on Instagram

It’s fight week #ufcaustin #nohomotho

A post shared by Derrick Lewis (@thebeastufc) on

Main Card | 03.00u op Fox Sports 2
Donald Cerrone vs. Yancy Medeiros
Derrick Lewis vs. Marcin Tybura
James Vick vs. Francisco Trinaldo
Thiago Alves vs. Curtis Millender
Steven Peterson vs. Brandon Davis
Sage Northcutt vs. Thibault Gouti

Preliminary Card
Jared Gordon vs. Carlos Diego Ferreira
Brian Camozzi vs. Geoffrey Neal
Roberto Sanchez vs. Joby Sanchez
Sarah Moras vs. Lucie Pudilová

Early Preliminary Card
Alex Morono vs. Josh Burkman
Oskar Piechota vs. Tim Williams

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 1 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Alistair Overeem kan zich opmaken voor een rubbermatch met Fabricio Werdum op UFC 213. ...

Jon Jones

Meer reacties, en vraagtekens rondom positieve dopingtest Jon Jones

Over de positieve dopingcontrole van Jon Jones raakt de MMA wereld niet uitgesproken. Er ...

UFC 213 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 213 Embedded met Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Yoel Romero, ...