Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Daniel Schälander/MMA Vikings

Ilir Latifi (34) staat volgens hemzelf voor zijn grootste uitdaging uit zijn carrière als hij Ovine Saint Preux (34) treft op UFC Orlando. “The Sledgehammer” praat met de UFC over zijn minder actieve periode, trainingskampen en zijn kans om dichter bij de titel te komen. Wat er ook gaat gebeuren, de Zweed zal de betere zijn tijdens UFC on FOX 28.

Latifi [14-5-0-1, UFC 6-3] is blij met zijn tegenstander en vijfde gerankte lichtzwaargewicht St. Preux [22-10, UFC 10-5]. De Zweed, die zelf de achtste positie bezit, had net als “OSP” geen gevecht gepland staan en maakte gelijk gebruik van die mogelijkheid.

“Hij is een top gerankte vechter en is al een tijdje een belangrijke uitdager voor de titel. Hij heeft het goed gedaan, en is nog steeds goed bezig. Hij heeft daarnaast veel ervaring. We hadden allebei nog geen gevecht ingepland staan dus ik zag een mooie mogelijkheid voor ons om een goede partij op de been te zetten.”

“The Sledgehammer” laat weten dat er alles kan gebeuren in de fight business en geeft aan dat hij een trainingskamp ziet als een gevecht op zich.

“In deze business moet je altijd voorbereidt zijn op alles. De trainingskampen gaan nooit zoals gepland. Je moet je altijd aanpassen aan de omgeving en de incidenten die kunnen plaatsvinden tijdens een kamp of een gevecht.

“Dit is mijn belangrijkste gevecht ooit, en het zal me een stap dichter bij de titel brengen.”

Het is net zoals een gevecht. Een trainingskamp is een gevecht omdat je obstakels moet overwinnen, en soms worden partijen uitgesteld of gecanceld. Je moet je focus dan opnieuw hervinden en ook daarmee moet je om kunnen gaan.”

Foto: Steve Flynn/ USA Today | vs. Hans Stringer op UFN 172

Latifi had in 2016 een drukke UFC-agenda maar kwam daarna alleen nog maar in september van het vorige jaar in actie. Blessures zorgden ervoor dat de Zweed de weg naar de Octagon niet kon bewandelen. “The Sledgehammer” spreekt over hoe hij zich verder doorontwikkeld als hij kampt met blessures.

“Doorgaans vind ik het fijner om sneller achter elkaar te vechten. Voor mijn gevecht op UFC 215, vocht ik bijna vier partijen in één jaar, maar deze dingen gebeuren nou eenmaal in deze sport. Soms hebben we wat langer de tijd nodig om te herstellen van blessures etcetera, dus dan moet je een andere manier vinden om je te blijven ontwikkelen.

Dat is een mooie mogelijkheid om nogmaals door je strategieën te bladeren om te kijken waarop je kunt doorontwikkelen. Ik denk dat veel vechters, als ze verliezen, proberen te zoeken naar fouten. Maar een gevecht is een gevecht en soms gaat het niet over of je de mindere vechter was, maar of het jouw dag wel of niet was. Je maakte een fout en het gevecht was voorbij.

Soms raken vechters daarin te veel verstrengeld door het zoeken naar fouten of wat ze wellicht beter kunnen doen. Misschien hoef je het niet anders aan te pakken maar werd je gewoon goed geraakt, die dingen gebeuren. Ik denk dat het cruciaal is om in jezelf te geloven en om natuurlijk door te blijven ontwikkelen.”

Tot slot laat Latifi weten dat St. Preux een lastige tegenstander is, maar dat hij hoe dan ook de betere zal zijn in Orlando.

“Hij is een listige tegenstander, hij is taai en hij kan goed omgaan met de druk in een gevecht. Dus het zal een lastige partij worden. Ik mag hem niet onderschatten, maar ik zal er alles aan doen om de overwinning mee naar huis te nemen.

Welke situatie we ook belanden, ik zal beter zijn.”

Edits door: Yessel Hersh

UFC on FOX 28, Emmett vs. Stephens, 24 februari 2018, Amway Center, Orlando, Amerika

Main Card | 02.00u op Fox Sports 6
Josh Emmett vs. Jeremy Stephens
Jessica Andrade vs. Tecia Torres
Ovince Saint Preux vs. Ilir Latifi
Mike Perry vs. Max Griffin

Preliminary Card
Renan Barão vs. Brian Kelleher
Sara McMann vs. Marion Reneau
Angela Hill vs. Maryna Moroz
Ben Saunders vs. Alan Jouban

Early Preliminary Card
Sam Alvey vs. Marcin Prachnio
Rani Yahya vs. Russel Doane
Eric Shelton vs. Alex Perez
Albert Morales vs. Manny Bermudez

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 221 Free Fight: Lyoto Machida vs. Luke Rockhold

Luke Rockhold zag zijn tegenstander veranderen van Robert Whittaker naar Yoel Romero en de ...

Preview: Alles wat je moet weten over UFC Fight Night: Hendricks vs. Thompson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht nemen de welterweights ...

UFC 211 Free Fight: Joanna Jedrzejczyk vs. Jessica Penne

Joanna Jedrzejczyk zal haar titel voor de vijfde keer verdedigen. Ditmaal zal de Braziliaan ...