Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Aanstaande zaterdag is de UFC weer een talent rijker. Marcin Prachnio debuteert bij de organisatie tijdens UFC on Fox 28 in Orlando. Zijn weg naar s’werelds grootste MMA-organisatie was niet altijd even makkelijk.  Toch is het Prachnio gelukt. Wij spraken de 29-jarige lichtzwaargewicht in voorbereiding op zijn partij tegen ‘Smiling’ Sam Alvey.

 

Alles of niets

Na 16 jaar Kyokushin Karate besloot Prachnio de overstap te maken naar kickboksen en MMA. Hij maakt de grote stap door alles achter te laten in Polen en verhuist naar Nederland. Hier ontwikkelt hij zich van een Karate-ka naar een volwaardig MMA atleet.

“Ik dacht als ik één van de beste in de wereld ben in Kyokushin dan kan ik dat ook zijn in kickboksen en MMA. Ik ben goed rond gaan kijken in Europa waar ik het beste mijn skills kan verbeteren. Als ik de beste wil zijn dan moet ik met de beste trainen”. Na grondig alle opties te overwegen komt Prachnio uit op Nederland.

De vader van Prachnio woont in Nederland en nam contact op met Martijn de Jong. Prachnio spreekt de Jong en vraagt hem of hij mag trainen bij Tatsujin Dojo in Deventer. “Hij zei dat ik welkom was. Ik ben daar gaan trainen en ben nooit weg gegaan. Eerst wist ik niet wat ik wou doen. Kickboksen of MMA? Dus deed ik wat kickboks- en amateur MMA-partijen. Uiteindelijk vond ik MMA leuker en ben ik daarbij gebleven”.

Prachnio liet alles achter om zijn droom in vervulling te laten gaan. Hij verhuisde naar Nederland en moest opnieuw beginnen.

“Het begin was best lastig en mijn Engels was ook nog niet zo goed. Ik ging alleen maar trainen en had geen vrienden. Alles wat ik had liet ik achter in Polen. Voorheen ging alles goed. Je hebt je leven en geld. Dan moet je weer opnieuw moet beginnen. Het is zwaar geweest. Maar ik heb me erdoor heen geslagen. In het begin woonde ik bij mijn vader en mijn moeder stuurde af en toe wat geld. Ze hebben mij echt goed geholpen. Soms had ik momenten dat ik terug wou gaan naar Polen. Wou ik het opgeven. Maar dan herinnerde ik mezelf waarom ik weg ben gegaan. En nu zit ik bij de UFC”.

 

One Championship

Prachnio komt de UFC binnen met een record van 13-2. Elf van zijn dertien winstpartijen zijn beëindigd door (T)KO in de eerste ronde. Bij zijn aankomende partij tegen Sam Alvey (31–10, 1 NC) stapt hij de Octagon in met een win reeks van acht. Voordat Prachnio tekende bij de UFC stond hij klaar voor een titelgevecht bij de Aziatische MMA organisatie One Championship.

Na zijn eerste drie winstpartijen in 2016 kan Prachnio een periode niet meer vechten door een stafylokokbesmetting. De organisatie belooft hem een titelgevecht na zijn herstel. Prachnio herstelt uiteindelijk en hoopt op het beloofde titelgevecht. Maar hij krijgt niet de kans waar hij op hoopt.

“Ik was aan het druk aan het zetten voor een titelgevecht. Ik had bijna wekelijks contact voor de partij die mij beloofd was. Ze zeiden dat ik moest wachten en dat ze erover wouden praten. Waar valt er nog te praten?”.

Hij vecht zijn laatste partij op zijn contract tegen Gilberto Galvao en wint in de eerste ronde via KO. Prachnio kan vervolgens kiezen om te verlengen bij One Championship (met een titelgevecht) of te tekenen bij een andere organisatie. De UFC heeft al eerder contact opgenomen met Prachnio maar op dat moment stond hij nog onder contract bij One Championship. Na die laatste partij was het cirkeltje rond en greep hij zijn kans.

“Naar mijn mening was er geen toekomst voor mij in One Championship. Er waren niet genoeg vechters. In het laatste jaar boden ze mij maar één gevecht aan. Ik heb een gezin en het vechten is mijn enige bron van inkomsten. Dus naar mijn mening moest ik wel weg bij One Championship en op zoek naar een andere organisatie. Ik ben heel blij dat het de UFC is geworden”.

 

Wat te verwachten van Prachnio in de UFC

Volgens veel fans zitten de beste MMA-atleten bij de UFC. Nu zal Prachnio aanstaande zaterdag moeten bewijzen dat ook hij daar behoort. Ondanks dat Prachnio al een goede fan-base heeft opgebouwd in Nederland, Polen en Indonesië is hij voor het westerse publiek nog geen bekende naam. Hij is van plan om een spectaculaire indruk achter te laten.

“Ze kunnen veel knock-outs van mij verwachten. Ik werk er hard voor en houd altijd in mijn gedachten dat ik de kampioen zal worden. Alles dat ik doe in het dagelijks leven plan ik om mijn trainingen heen. Ik geloof echt dat ik de kampioen kan worden in het lichtzwaargewicht”.

Prachnio zou het zaterdagnacht in eerste instantie opnemen tegen Jake Collier maar wegens een blessure moet Collier de partij afzeggen. Nu staat Prachnio tegenover de charismatische ‘Smiling’ Sam Alvey op het voorprogramma van UFC on Fox 28.

“Het is een grotere naam, dat is alleen maar beter. Ik sta geen uitdaging uit de weg. Als ze mij betere tegenstanders geven dan ga ik ook beter vechten. Al mijn voorbereidingen gaan dan beter. Ik houd er van.”

Met een achtergrond in Kyokushin Karate en het trainen in Nederland kan je er vanuit gaan dat het wel goed zit met het staande werk. Het worstelen en Brazialiaan jiu jitsu is vaak een uitdaging voor Europeanen. Prachnio maakt zich niet al te druk.

“Mijn grondwerk is goed. Vooral defensief ben ik sterk. Ik doe ook aan grappling en Braziliaans Jiu Jitsu maar dat heeft niet mijn prioriteit. Over het algemeen concentreer ik me op het staande vechten en het stoppen van takedowns. Soms ga ik zelf ook wel voor een takedown maar dat is zelden. Ik zie deze partij eindigen met een dikke knock-out. Dat is hoe ik elke partij af probeer te maken”.

 

Boodschap aan de fans

Met nog een paar dagen te gaan is Prachnio bijna op gewicht en gaan volgens hem de voorbereidingen perfect. Maar voordat hij wij het gesprek beëindigden had hij nog een boodschap aan de Nederlandse MMA-fans.

“Bedankt voor alle reacties en support die ik altijd krijg. Vooral als Poolse vind ik dat erg leuk. Kijk naar mijn gevecht want het gaat een mooie show worden. Ik doe altijd onverwachte dingen in mijn wedstrijden en ik ga mijn best doen om een mooie show neer te zetten”.

Aanstaande zaterdag zien wij of Prachnio van zijn voorspelling een werkelijkheid kan maken. Alvey heeft namelijk in zijn 42 partijen slechts één keer verloren via een KO. Mocht de voorspelling van Prachnio uitkomen dan geeft hij een duidelijke boodschap aan de rest van de divisie.

Main card | 2:00 op Fox Sports 6
– Josh Emmett vs. Jeremy Stephens
– Jéssica Andrade vs. Tecia Torres
– Ovince Saint Preux vs. Ilir Latifi
– Mike Perry vs. Max Griffin

Preliminary Card | 0:00 op UFC Fight Pass
– Renan Barão vs. Brian Kelleher
– Sara McMann vs. Marion Reneau
– Angela Hill vs. Maryna Moroz
– Ben Saunders vs. Alan Jouban

Preliminary Card | 22:15 op UFC Fight Pass
– Sam Alvey vs. Marcin Prachnio
– Rani Yahya vs. Russell Doane
– Eric Shelton vs. Alex Perez
– Albert Morales vs. Manny Bermudez

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Doing what i like, hope you like what i do!

  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) UFC Fight Night Brasilia: Weigh-ins

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag 24 september zal Cristiane ...

EPIC Hangout #031: UFC Orlando: Dos Anjos vs. Cerrone

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Daniel Cormier zal zijn titel verdedigen tegen Volkan Oezdemir op UFC 220, en Ronaldo ...

The Ultimate Fighter Aflevering 3 “Gevecht van de laatste kans”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aflevering 3 van TUF 24 ...