Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: YouTube

Marcin Tybura (32) zag Mark Hunt één maand voor hun confrontatie uitvallen en kreeg daar voormalig UFC kampioen Fabricio Werdum voor terug. Hij wist de Braziliaan niet te verslaan en hoopt zich nu te herpakken tegen Derrick Lewis (33). De Pool voorziet een mooie toekomst voor zichzelf in de UFC.

Tybura [16-3, UFC 3-2] heeft Polen inmiddels achter zich gelaten om zich veder te ontwikkelen bij de wereldberoemde Jackson-Wink MMA Academy in Amerika. “Tybur” speelde al een tijd met het idee en besloot uiteindelijk de knoop door te hakken. In gesprek met Thomas Gerbasi van de UFC laat de Pool weten altijd al met Greg Jackson en Mike Winkeljohn wilde werken.

“Ik had er altijd al over nagedacht om te verhuizen naar Amerika en om mijn trainingskampen hier te doen, en dan dacht ik aan Jackson-Wink. Dat is de meest bekende gym, dus dat wilde ik altijd al doen en toen ik besloot om naar Amerika te komen was Jackson-Wink mijn eerste keus. Ik kende ze via de vechters die zich hier voorbereiden en coach [Mike] Winkeljohn en coach [Greg] Jackson zijn de meeste bekende coaches in de sport. Dus dit was mijn eerste keus en hier ben ik dan ook.”

Tybura kwam naar de UFC om zichzelf uit te dagen maar laat weten dat de plotselinge ontmoeting met voormalig UFC zwaargewicht kampioen Fabricio Werdum iets te vroeg kwam.

“Het was niet de eerste keer dat ik mijn tegenstander zag veranderen of dat mijn gevecht gecanceld werd. Maar toen ik erachter kwam dat Mark Hunt niet meer zou vechten was ik wel een beetje teleurgesteld. Waarom gebeurt dit mij nu weer? En ook op dit moment, plus was [Fabricio] Werdum een grotere uitdaging. Maar ik sloot me aan bij de UFC om mezelf zoveel mogelijk uit te dagen. Misschien kwam het wat sneller dan verwacht, maar ik kwam naar de UFC om met de gasten uit de top te vechten. Dus ik ging er gelijk mee akkoord. Ik had er alleen nog even over gesproken met mijn coaches.”

“Het grootste gevaar zijn z’n linker en rechter stoten die naar je hoofd zwaaien.”

Ook al verloor Tybura via een unanimous decision van de Braziliaan, toch kijkt hij er positief op terug. Na wat dagen piekeren is hij er zeker van dat hij zal slagen in de UFC.

“Zeer zeker, het gaf me extra zelfvertrouwen over mijn carrière in de UFC. Natuurlijk, wil je het liefst al je partijen winnen, dus een paar dagen erna begon het wel aan me te knagen. Ook al wist ik dat ik de grote underdog was en mensen positief terugkeken op mijn prestatie. Ik heb er vijf dagen over gepiekerd maar nu voel ik dat ik een mooie toekomst heb in de UFC.”

Lewis [18-5(1), UFC 9-3] beschikt over knockout power in beide vuisten en dat realiseert Tybura zich maar al te goed. De Pool laat weten dat hij een goede game plan heeft gemaakt met coaches Jackson en Winkeljohn.

“Het grootste gevaar zijn z’n linker en rechter stoten die naar je hoofd zwaaien. Ik weet zeker dat hij een sterke kerel is omdat hij groot is en gewicht moet cutten voor de zwaargewicht limiet. Dus er zijn zeker een aantal gevaarlijke aspecten die ik zie en daar hebben we aan gewerkt met mijn coaches, en ik denk dat we een goede game plan hebben gemaakt.”

Foto: Jeff Bottari/ Zuffa | vs. Luis Henrique op UFC 209

UFC Fight Night 126 Cerrone vs. Medeiros, 18 februari 2018, Frank Erwin Center, Austin, Amerika

Main Card | 03.00u op Fox Sports 2
Donald Cerrone vs. Yancy Medeiros
Derrick Lewis vs. Marcin Tybura
James Vick vs. Francisco Trinaldo
Thiago Alves vs. Curtis Millender
Steven Peterson vs. Brandon Davis
Sage Northcutt vs. Thibault Gouti

Preliminary Card
Jared Gordon vs. Carlos Diego Ferreira
Brian Camozzi vs. Geoffrey Neal
Roberto Sanchez vs. Joby Sanchez
Sarah Moras vs. Lucie Pudilová

Early Preliminary Card
Alex Morono vs. Josh Burkman
Oskar Piechota vs. Tim Williams

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who’s Next ?!? UFC 198: Werdum vs. Miocic

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Georges St-Pierre

Georges St-Pierre: “Het is mogelijk dat ik in drie divisies ga vechten.”

Georges St-Pierre wil als eerste de middengewicht titel van Michael Bisping afpakken. Maar de ...