Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Mac Life

Jon Jones (30) zal eind februari iets meer te weten komen over zijn toekomstige situatie. “Bones” krijgt op 27 februari namelijk zijn straf te horen van de California State Athletic Commission. Naast de CSAC moet Jones ook nog voorkomen bij de United States Anti-Doping Agency. Hiervoor is nog geen datum vastgesteld.

Jones [22-1-0-1, UFC 16-1-0-1] versloeg Daniel Cormier in een rematch voor ‘zijn’ lichtzwaargewicht titel op UFC 214 in juli van het vorige jaar. “Bones” kon zijn titel twee maanden later, voor de tweede keer uit zijn carrière, inleveren. De voormalig UFC-kampioen werd positief getest op Turinabol tijdens een in-competitie drugstest. Jones kan uitkijken naar een schorsing en een boete van het CSAC. Het is nog niet duidelijk hoe hoog de boete en schorsing zal zijn. CSAC uitvoerend ambtenaar Andy Foster heeft nog geen aanbevelingen gegeven aan de commissie met betrekking tot sancties.

Foto: Steve Marcus/Getty Images

Als CSAC het boek Jones sluit, dan heeft de voormalig UFC-kampioen nog een arbitrage zaak met USADA om zijn drugstest aan te vechten. Het kan zomaar gebeuren dat USADA een andere sanctie uitspreekt dan CSAC. Jones’s manager Malki Kawa gaf maandag, tijdens The Luke Sanders Show, aan dat hij eind maart verwacht te weten waar Jones aan toe is.

Jones kan via USADA uitkijken na een schorsing van ongeveer vier jaar. Dit omdat het de tweede keer is dat “Bones” gepakt is op het gebruik, al dan wel of niet bewust, van verboden middelen. Tijdens fightweek van UFC 200 kreeg Jones te horen dat er twee verboden stoffen gevonden waren tijdens een buiten-competitie test, namelijk clomiphene en Letrozol. Jones kreeg hiervoor een schorsing van één jaar en het ging uiteindelijk de boeken in als dickpil-gate.

“Bones” nam vorige maand een leugendetector test af om aan te tonen dat hij de stof niet opzettelijk in nam. De meerwaarde van een dergelijke test is echter niet groots. Leugendetector tests zijn namelijk verboden tijdens rechtszaken, omdat ze niet 100% te vertrouwen zijn. Met het succesvol afnemen van de leugendetector test heeft Jones wellicht wel wat fans terug gewonnen die de voormalig kampioen het voordeel van de twijfel geven.

Kawa gaf daarnaast ook aan dat hij verwacht dat Jones voor 95% zeker zijn comeback zal maken voor het einde van het jaar.

Hoe je het ook wendt of keert zonder alle misstappen was Jones nu ongetwijfeld de pound-for-pound nummer 1 en de greatest of all time. Het blijft eeuwig zonde dat iemand met zoveel talent, zoveel fouten maakt. Uiteindelijk is Jones nog maar 30 jaar en, afhankelijk van zijn schorsingen, zou je kunnen concluderen dat hij nog genoeg tijd heeft om terug te keren in de Octagon. Zullen we Jones ooit nog terugzien in de Octagon met de titel?

Foto: Scrap Digest | Jones na zijn gewonnen partij tegen Alexander Gustafsson

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 213 Free Fight: Clifford Starks vs. Yoel Romero

Yoel Romero zal met Robert Whittaker strijden op UFC 213 om de UFC interim ...

The Ultimate Fighter 26 Finale Recap

De UFC heeft afgelopen nacht een twaalfde kampioen toegevoegd aan de organisatie. Nicco Montano ...

UFC Kansas City Free Fight: Reis vs. Sandoval

Wilson Reis kan voorkomen dat Demetrious Johnson het record van zijn landgenoot Anderson Silva ...