Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: YouTube

Brian Ortega (27) wordt gezien als één van de rijzende sterren die de UFC op het moment te bieden heeft. “T-City” maakte een grote stap nadat hij Cub Swanson versloeg afgelopen december. Ortega vervangt nu de geblesseerde Max Holloway en zal met Frankie Edgar (36) strijden om de nummer 1 uitdagers positie.

Ortega [13-0-0-1, UFC 5-0-0-1] kan met een overwinning over Edgar [22-5-1, UFC 16-5-1] een hele grote stap zetten in zijn carrière, en doorstomen naar de nummer 1 uitdagers positie. In gesprek met de UFC laat “T-City” weten dat hij het Edgar gunde om te wachten op Max Holloway. Daarom koos hij ervoor om de voormalig UFC kampioen niet uit te dagen.

“Ze stonden oorspronkelijk al gepland samen, maar toen gebeurde het ook niet. Ik ben iemand die naar het totale plaatje kijkt en daarop baseer ik mijn mening. Ik ben niet altijd vooringenomen en zal niet blindelings voor mezelf kiezen.

Ik kijk echt naar wat eerlijk is, en op dat moment leek me dat eerlijk. Hij had al de mogelijkheid gekregen om te strijden om de titel, maar helaas raakte Frankie geblesseerd, waardoor het gevecht niet doorging. Dus daarom was het voor mij  een groot vraagteken na mijn overwinning op Cub [Swanson]. Daarom zei ik…’Laat Frankie en Max het maar uitvechten en dan pak ik de winnaar aan.’…Max raakte vervolgens geblesseerd waarna ik dacht dat Frankie zou wachten, en ineens had ik een gevecht met Frankie.”

Ortega maakte in 2014 zijn debuut maar krijgt de afgelopen periode pas de status rijzende ster. “T-City” laat weten dat hij tevreden is met het tempo waarop het gaat.

“Het is simpel. Zolang je rustig en gestaag omhoog gaat dan win je de race. We hebben gewoon het geluk in onze carrière dat elk volgende tegenstander weer een stuk lastiger is, en elke keer laat ik weer zien dat ik capabel genoeg ben. Ik houd er gewoon van als ik eerlijk ben.”

Foto: Kyle Terada/ USA Today Sports/ vs. Cub Swanson op UFN 123

Edgar wist al eerder een hype train te ontsporen van een opkomende vedergewicht. “The Answer” wist in zijn laatste partij Yair Rodriguez te verslaan. Ortega denkt echter dat hij verder is dan Rodriguez toen hij de voormalig UFC lichtgewicht kampioen trof.

“Ik vind dat mijn tegenstanders van een ander niveau waren dan die van Yair [Rodriguez]. Ik vocht tegen veteranen en ik finishte veteranen. Ik vocht tegen Clay Guida, Thiago Alvares en Cub Swanson. Ik vocht tegen grote namen en veteranen, gasten die al in de sport zatten sinds dat ik op de middelbare school zat. Ik was tegen iedereen succesvol, en ze waren allen bezig aan zegereeksen.

Eerlijk gezegd, ik zie mezelf al als titeluitdager, dus dit voelt alsof een titeluitdager een legende ontmoet.”

Ortega wil de eerste vechter worden die Edgar weet af te stoppen voordat de partij in de handen belandt van de jury.

“Dit is een geweldige uitdaging omdat ik hierdoor meer de grenzen op zal zoeken. Ik ben het type persoon die als hij te horen krijgt dat hij iets niet kan doen, dan wil ik dat doen. Zoals…’Hey Brian, jij kunt geen achterwaartse salto doen vanaf dat twee verdieping hoge gebouw en netjes op je voeten landen.’…Dan zal ik de uitdaging aangaan.

Dus als ze nu zeggen…’Hé, hij is nog nooit gefinisht.’… dan heb ik zoiets van, kom maar op. Laten we eens kijken of mij dat wel lukt.”

 

Edits door: Yessel Hersh

UFC 222 Cyborg vs. Kunitskaya, 3 maart 2018, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

Main Card | 04.00u Fox Sports 2
Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya
Frankie Edgar vs. Brian Ortega
Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath
Stefan Struve vs. Andrei Arlovski
Cat Zingano vs. Ketlen Vieira

Preliminary Card
Ashley Yoder vs. Mackenzie Dern
Beneil Dariush vs. Alexander Hernandez
John Dodson vs. Pedro Munhoz
C.B. Dollaway vs. Hector Lombard

Early Preliminary Card
Mike Pyle vs. Zak Ottow
Bryan Caraway vs. Cody Stamann
Jordan Johnson vs. Adam Milstead

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Demetrious Johnson heeft na Ray Borg nog twee vlieggewichten op het oog

Demetrious Johnson heeft nog twee vlieggewichten op het oog voordat hij een mogelijke stap ...

Michael Bisping

Michael Bisping legt uit waarom hij gevecht met Gastelum aannam

Michael Bisping heeft even tekst en uitleg gegeven waarom hij het gevecht met Kelvin ...

UFC 216 Ferguson vs. Lee Countdown

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen strijden om de UFC interim lichtgewicht titel en ...