Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Lowkick MMA

Frankie Edgar (36) zal voor de tweede keer Max Holloway mislopen. “The Answer” stond oorspronkelijk gepland om “Blessed” op UFC 218 te ontmoeten maar haakte zelf wegens een blessure af. Vervolgens stond UFC 222 oorspronkelijk in het teken om het titelgevecht alsnog in te plannen maar dit keer moest Holloway afzeggen wegens een blessure. Rijzende ster Brian Ortega (27) stapt nu in voor een nummer 1 uitdagers plek.

Niemand had het Edgar [22-5-1, UFC 16-5-1] kwalijk genomen als hij ervoor koos om te wachten op Max Holloway en zijn titelgevecht. “The Answer” vocht zijn laatste partij in mei van het vorige jaar, en  koos er daardoor voor om toch de Octagon in te stappen op UFC222, tegen Ortega [13-0-0-1, UFC 5-0-0-1]. Aan MMAjunkie laat hij weten dat hij zijn energie niet kwijt kon na zijn plotseling afgebroken trainingskamp afgelopen november.

“Ik vind het leuk om alles via de lastige weg te doen, denk ik. Niks is makkelijk en dat vind ik oke. Als ik denk dat ik de beste ben, dan moet ik iedereen kunnen verslaan. Ik heb sinds mei niet meer gevochten. Dan moet ik gewoon te lang wachten. In december zat ik min of meer tegen het einde van mijn trainingskamp aan, en daarvan kon ik mijn energie uitten.

Ik zeg altijd tegen iedereen…’De week na je gevecht is een hele goede tijd.’…Je kunt alles loslaten, relaxen, mentaal uitrusten etcetera. Dat heb ik niet gehad in december. Ik wil dat niet nog een keer meemaken. Dus laten we deze partij maar doen en dan bekijken we het vanaf daar wel weer.”

Foto: Jerome Miron /USA TODAY Sports | vs. Yair Rodriguez op UFC 211

Edgar is positief te spreken over Ortega en laat weten dat zijn vechtershart wellicht zijn beste eigenschap is.

“Hij is super opportunistisch. Als je je nek teveel bloot geeft dan zal hij zijn kans pakken. Misschien dat hij zijn combinaties niet daar naartoe zal leiden, maar als hij de kans heeft dan pakt hij die. Zijn wil om te winnen is het meest indrukwekkend, vind ik. Hij heeft eerder tegen een achterstand aangekeken en daarin wist hij zich alsnog naar de overwinning te vechten. Dat is niet iets wat je kunt leren. Dat is iets wat je moet hebben. Hij heeft een echt vechtershart en dat kun je zien.”

“The Answer” erkent dat veel vechters in zijn positie waarschijnlijk zouden wachten op een titelgevecht, maar Edgar wil laten zien dat hij iedereen kan verslaan.

“Het laat gewoon zien wat voor type persoon ik ben, wat voor type vechter. Ik weet niet of je het een ‘old school vechter’ wilt noemen, maar je moet eropuit gaan en presteren om hetgeen te bereiken wat je wil. Ik ben bereid om mijn skill set en mijn vechtershart op het spel te zetten om alleen al te zeggen dat ik de beste ben, en dat ik de titel kan winnen.”

De voormalig UFC lichtgewicht kampioen zal het gaspedaal flink indrukken op UFC 222, maar laat weten dit wel slim te gaan doen.

“Je moet het altijd veilig spelen, tegen wie je ook vecht. Ik vecht niet tegen makkelijke gasten. Dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan in de UFC. Ik vind dat je het altijd veilig moet spelen, maar je moet ook niet je voet op de rem hebben. Mijn voet zal op het gaspedaal zitten maar ik zal het wel slim doen. ”

Edits door: Yessel Hersh

UFC 222 Cyborg vs. Kunitskaya, 3 maart 2018, T-Mobile Arena, Las Vegas, Amerika

Main Card | 04.00u Fox Sports 2
Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya
Frankie Edgar vs. Brian Ortega
Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath
Stefan Struve vs. Andrei Arlovski
Cat Zingano vs. Ketlen Vieira

Preliminary Card
Ashley Yoder vs. Mackenzie Dern
Beneil Dariush vs. Alexander Hernandez
John Dodson vs. Pedro Munhoz
C.B. Dollaway vs. Hector Lombard

Early Preliminary Card
Mike Pyle vs. Zak Ottow
Bryan Caraway vs. Cody Stamann
Jordan Johnson vs. Adam Milstead

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jorge Masvidal

Jorge Masvidal: “Ik weet nog niet hoe, maar hij gaat de derde ronde niet halen.”

Jorge Masvidal is duidelijk. Gamebred zegt dat aankomende tegenstander Demian Maia de derde ronde ...

Maak kennis met: Invicta Featherweight kampioen Cris “Cyborg”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heb je het over vrouwen ...

UFC Saitama: Saint Preux vs. Okami | Uitzendtijden, zenders en line-up

Bekijk hier de volledige line-up met zenders en uitzendtijden van UFC Fight Night 117. ...